Благодаря за комплиментите, но аз снимам репортажно.
Разбира се, старая се да има идея и динамика, но всичко е на любителско ниво.
Камерата ми е Sony HDR AS15, а причината да загърбя всички останали е оптичната стабилизация.
Оказа се, че (актуално е и към днешна дата) това е единствената екшън-камерка, която е оптично стабилизирана.

При нашето каране и терени, това е задължително условие (странно, но и в новата GoPro не са стабилизирали картината и това си личи.)
Имате варианти за цифрова стабилизация, или софт при обработката, но се губи качество и динамика на картината.
Закачал съм я къде ли не (рамка, курбел, крак, тяло, каска и т.н.) и се държи отлично.
Има няколко дребни бъга в софта, но не са на умирачка. Задължително качете последният firmware, за да снимате 1080/60 fps.
Новият модел (AS30) не превъзхожда с нищо видео заснимането.
Не искам да изпадам в полемики ЗА/ПРОТИВ, важното е да ви кефи това, което снимате и след това гледате.
За мен все още не е произведена истинската екшън камера, която да е достатъчно малка, здрава, стабилизирана и да снима с прилична картина при висока скорост и ниска осветеност...
Или пък "гадните капиталисти" я пазят за по-нататък.
Навсякъде по филмите си използвам Sony Vegas програмата за обработка.
Стоплям цветовете, коригирам някои дефекти, добавям други ефекти... т.е. никъде не виждате "суров" матерял.
Качеството на картината няма как да се вдигне, но поне става "по за пред хора".
От лятото използвам и видеото на SONY RX100 II - фотоапарат, за който спокойно мога да кажа (а и не само аз), че е най-доброто в момента от своя клас.
С това отговарям на въпроса за бай Стефан от с. Зойчене.
Имайте предвид, че дори да докарате приличен краен резултат при едно видео, интернет ви го смачква допълнително (понякога до безобразие).
Качвам си филмите в Пинк и Тубата, но хората рядко натискат 720/1080 и се "наслаждават" на боза с аспартам... но както споменах - важното е да има радост в очите.

P.S.
Не ми плащат от Сони за реклама, а май трябва...