С КОЛЕЛО ВЪВ ГРАДА - авторско клипче

В този форум публикувайте теми от следните видове:
1) Връзки и коментари за видеоматериали (клипове, пълнометражни филми и т.н.), свързани с колоезденето.
2) Теми, в които основната идея е да се пускат снимки с някаква определена тематика.
3) Теми, в които хората показват новите си велосипеди и компоненти, получават поздравления за тях и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 700 / 5

С КОЛЕЛО ВЪВ ГРАДА - авторско клипче

Мнениеот EMILEN » Вто Ное 26, 2013 1:48 pm

Преди 10-ина дена качих следното клипче в youtube, на което аз съм продуцента ( :rofl: ). Рабира се, помогнаха ми не малко хора, за което им благодаря. Аз съм автор на текста, изпълнител (освен припева), сценарист, режисьор, оператор в повечето кадри и естествено един от велосипедистите в кадър. Как го оценявате като за аматьорски клип на абсолютно начинаещ?

http://www.youtube.com/watch?v=TC4YzCUmPgI
Аватар
EMILEN

Рейтинг: 1095

Re: С КОЛЕЛО ВЪВ ГРАДА - авторско клипче

Мнениеот 5roff » Вто Ное 26, 2013 3:42 pm

Два съвета от един проСт наблюдател :)

- ограничи този"ефект" с преближаването, малко е досаден;

- смятайки, че видеото ти ще бъде гледано от хора, които имат желание за предвижване с велосипед в града, предлагам другия път видеото да е с каски- :crap: много са важни...
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Рейтинг: 1944

Мнениеот subritual » Вто Ное 26, 2013 4:01 pm

Почти като Гошо от Почивка е музиката. :D
Доста труд сте хвърлили, евала! :agree:
Аватар
subritual

Рейтинг: 2000

Мнениеот df0rmati0n » Вто Ное 26, 2013 5:34 pm

Хахахаха. Много добра песен. 3 пъти вече я слушах. Особено първия коплет е много силен. :)
Аватар
df0rmati0n

Рейтинг: 1230

Мнениеот EMILEN » Вто Ное 26, 2013 7:14 pm

5roff написа:Два съвета от един проСт наблюдател :)

- ограничи този"ефект" с преближаването, малко е досаден;

- смятайки, че видеото ти ще бъде гледано от хора, които имат желание за предвижване с велосипед в града, предлагам другия път видеото да е с каски- :crap: много са важни...

Напълно съм съгласен с теб, че тези кадри с аксесоарите и частите са леко досадни, но истината е, че по сценарий там трябваше да има съвсем други кадри, които всъщност бяха заснети, но нямаше как да намерят място в клипа, а гонех срок.

По въпроса за каските обаче определено не съм съгласен с теб, но не искам да го превръщаме в спор. Нека всеки сам си прецени за себе си и за детето си евентуално дали да носи каска или да не носи. В крайна сметка ако наистина са много важни, щяха да ги впишат в ЗДП като задължителни. Силно се съмнявам да има държава в Света, която да задължава водачите на велосипеди да носят каска. Вероятността да паднеш по глава от велосипед е твърде малка - най-често падаш или напред на длани или настрани на рамо/лакът. И ако донякъде се съглася, че в планината е желателно да си с каска, то точно в града каската повече пречи и то постоянно, отколкото би ти помогнала и то само при инцидент. За сравнение ще кажа, че примерно коланът на МПС-тата е задължителен и аз самия го слагам по навик, дори когато просто искам да паркирам колата на друго място. Това го казвам, за да не останеш с погрешното впечатление за мен, че се мисля за безсмъртен или за непукист, който не го интересуват правилата.

subritual написа:Почти като Гошо от Почивка е музиката. :D

Всичко друго имаш основание да критикуваш, ама точно пък за музиката да кажеш, че е като "Гошо от Почивка" е смехотворно, имайки предвид, че е познати парче на един от най-известните рапъри в Света, който дори има записан клип с българина Big Sha.
Аватар
EMILEN

Мнениеот xcrider » Вто Ное 26, 2013 8:19 pm

EMILEN написа:
subritual написа:Почти като Гошо от Почивка е музиката. :D

Всичко друго имаш основание да критикуваш, ама точно пък за музиката да кажеш, че е като "Гошо от Почивка" е смехотворно, имайки предвид, че е познати парче на един от най-известните рапъри в Света, който дори има записан клип с българина Big Sha.

Dim4ou - Gosho ot pochivka e balyk!
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот speka_rs » Съб Ное 30, 2013 11:35 pm

успех колега!!!
Specialized fanatic
speka_rs

Рейтинг: 1200

Мнениеот kiril mizov » Нед Дек 01, 2013 8:17 am

Доста усилия сте хвърлили,като за начинаещи супер е :agree: .
kiril mizov

Рейтинг: 1200

Мнениеот DragAirlines » Пон Дек 02, 2013 2:26 pm

Нещо хич не ме грабна...
DragAirlines

Рейтинг: 1260

Мнениеот did » Пон Дек 02, 2013 3:14 pm

Не е срамно да си грамотен, когато споделяш нещо публично. Поне заглавието да бяхте написали на правилен български...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот EMILEN » Сря Дек 04, 2013 9:51 am

did написа:Не е срамно да си грамотен, когато споделяш нещо публично. Поне заглавието да бяхте написали на правилен български...

Допускам, че съм по грамотен от теб, защото ако беше наясно с правилата, нямаше да квалифицираш "във" като грешно и щеше да се досетиш защо съм написал "във", а не "в'".
Аватар
EMILEN

Мнениеот eMcKu » Сря Дек 04, 2013 9:56 am

Това видео е пълно недоразумение.
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот EMILEN » Сря Дек 04, 2013 1:26 pm

eMcKu написа:Това видео е пълно недоразумение.

Може ли да видим твоето?
Аватар
EMILEN

Мнениеот eMcKu » Сря Дек 04, 2013 2:00 pm

EMILEN написа:

Може ли да видим твоето?

В началато на темата си попитал как го оценяваме, нали така ? За мен това видео е пълна скръб, певческите способности на този от припева са изключително добри, ако трябва да ги сравняваме с тези на разгневено магаре, а твоя ''рап" не е по различен. Иначе, ако пуснете видеото на DMX със сигурност няма да дойде в България на 13ти ... :evil:
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот EMILEN » Сря Дек 04, 2013 3:11 pm

eMcKu написа:
EMILEN написа:

Може ли да видим твоето?

В началато на темата си попитал как го оценяваме, нали така ? За мен това видео е пълна скръб, певческите способности на този от припева са изключително добри, ако трябва да ги сравняваме с тези на разгневено магаре, а твоя ''рап" не е по различен. Иначе, ако пуснете видеото на DMX със сигурност няма да дойде в България на 13ти ... :evil:

А ти защо мислиш, че си отложи концерта? :rofl:
И между другото клипът ми не го представям като музикален, а като велосипеден - музиката и пеенето/рапирането са просто като фон. Лятото ако съм жив и здрав, ще представя и музикална официална версия, която ще е лека пародийка на хип-хоп клип.
Последна промяна EMILEN на Сря Дек 04, 2013 3:14 pm, променена общо 1 път
Аватар
EMILEN

Мнениеот EMILEN » Сря Дек 04, 2013 3:11 pm

...
Аватар
EMILEN

Мнениеот Antares » Сря Дек 04, 2013 3:57 pm

Хем питаш за мнение - хем като получиш такова почваш да подскачаш като пинчер зад ограда. Тоя клип го изтърпях до към минута, при това пряко сили - това е вело-еквивалента на Гошо от почивка.

Качеството на звука е пълна скръб. Вокалните умения са пълна скръб. Клипа изглежда все едно го е режисирал Relefat. Дори на Деян Неделчев клиповете са по-добре...

И понеже ще ме питаш за моето клипче - не се занимавам с видеообработка. Но това не ми пречи да мога да харесам или не въпросното недоразумение.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот did » Сря Дек 04, 2013 6:15 pm

EMILEN на лично съобщение написа:Допускам, че съм по грамотен от теб, защото ако беше наясно с правилата, нямаше да квалифицираш "във" като грешно и щеше да се досетиш защо съм написал "във", а не "в'". Защото е срамно да коригираш някой, като самата ти ЯВНО не си съвсем наясно с правилата за употребата на "в" и "във".

Допускам, че има още доста прясна трева да ручаш, докато станеш готов за подобни квалификации и за представяне на собствено "творчество". Поздрави от леля ти did!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот joropc » Сря Дек 04, 2013 7:01 pm

:popcorn:
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Мнениеот eMcKu » Сря Дек 04, 2013 7:27 pm

EMILEN написа:И между другото клипът ми не го представям като музикален, а като велосипеден ...

:crazy: :crazy: :crazy:
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот mirosa76 » Сря Дек 04, 2013 8:09 pm

Милене как да не се мислиш за безсмъртен щом искаше да качиш и спуснеш Ботев със сликове щото ти били нови.
mirosa76

Рейтинг: 1180

Мнениеот EMILEN » Чет Дек 05, 2013 1:50 am

mirosa76 написа:Милене как да не се мислиш за безсмъртен щом искаше да качиш и спуснеш Ботев със сликове щото ти били нови.

Дай да не изместваме темата. Аз не че точно исках да кача и спусна Ботев със сликове, просто такива гуми имах и нямах финансова възможност в него момент да си купувам каквито и да било други гуми. Както може би си разбрал, в крайна сметка се отказах. Догодина живот и здраве ще се включа в покоряването на Ботев с колело, ако се организира такова събитие.
Аватар
EMILEN

Мнениеот EMILEN » Чет Дек 05, 2013 2:01 am

Antares написа:Хем питаш за мнение - хем като получиш такова почваш да подскачаш като пинчер зад ограда. Тоя клип го изтърпях до към минута, при това пряко сили - това е вело-еквивалента на Гошо от почивка.

Качеството на звука е пълна скръб. Вокалните умения са пълна скръб. Клипа изглежда все едно го е режисирал Relefat. Дори на Деян Неделчев клиповете са по-добре...

И понеже ще ме питаш за моето клипче - не се занимавам с видеообработка. Но това не ми пречи да мога да харесам или не въпросното недоразумение.

Какво искаш да е качеството на звука, като го записвахме с микрофон със слушалки за Скайп? С клиповете на Деян Неделчев също няма място за сравнение, защото моят клип е буквално с нулев бюджет, а неговият краен продукт със сигурност струва хиляди левове. Що се отнася до видеообработката в моя клип, такава реално липсва. Просто от тук от там са рязани и лепени едно за друго клипчета. И целият клип е направен ей така набързо за youtube, не съм претендирал да намира място в телевизионен канал. Дори и аз да бях собственик на телевизията, не бих го допуснал на екран в такъв вид. И пак казвам, авторският ми текст и изпълнението му можеха да липсват от клипа, а да бях сложил някоя готова песен за фон.

Ето за сравнение конкурентния клип.
http://www.youtube.com/watch?v=qTr98KXupag
Аватар
EMILEN

Мнениеот xargs » Чет Дек 05, 2013 2:54 am

:clap: хахах клипчето определено забавлява :rofl:

Не бих го сравнил с икебаната, като ниво на забавление за мен се върти някъде между Джорджано и Пижама :clap:

Коментарите не трябва да ви убиват желанието да правите нова продукция (даже напротив, пускайте, за да се забавляваме), но все пак, ако очаквате по-позитивни реакции е редно да бъдете доста по-критични към крайната си продукция.
Аватар
xargs

Мнениеот jorko98 » Чет Дек 05, 2013 10:04 am

Еми добре е клипа ма-- http://www.youtube.com/watch?v=EgQKok82Ii0
Аватар
jorko98

Рейтинг: 1196

Мнениеот vvvaaal » Чет Дек 05, 2013 10:10 am

Аз като музикант ще кажа, че ме заболяха ушите по време на припева. Иначе браво за труда! :)
Аватар
vvvaaal

Рейтинг: 1239

Мнениеот subritual » Чет Дек 05, 2013 11:05 am

С риск да остана неразбран и с мечтата да помогна, ето няколко рапърски съвета, които ми се виждат почти на място..
http://www.lifehack.bg/self-improve/za-realnostta-i-deistvitelnostta-ot-50-cent/
ПС: И що си траете, че участвате с тия клипове в конкурс?
Аватар
subritual

Назад към Радост за окото (видео и снимки)