Видео покана за обиколка на България с колело 2014

В този форум публикувайте теми от следните видове:
1) Връзки и коментари за видеоматериали (клипове, пълнометражни филми и т.н.), свързани с колоезденето.
2) Теми, в които основната идея е да се пускат снимки с някаква определена тематика.
3) Теми, в които хората показват новите си велосипеди и компоненти, получават поздравления за тях и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 700 / 5

Видео покана за обиколка на България с колело 2014

Мнениеот dr.octagon » Сря Май 14, 2014 11:30 am

ВИДЕО ПОКАНА ЗА ОБИКОЛКА НА БЪЛГАРИЯ С КОЛЕЛО 2014 - http://vbox7.com/play:4169798617

Живо Здраво велосипедисти.Ето, че отново наближава лятото и дойде време да ви покана на третата ми поредна обиколка на България с колело, която оргазнирам тази година.Както и миналата година, датата на тръгване е 1 Юли от София, но този път, ще поемем първо на Юг, през Южна България и красивата Родопа планина.Ограничения за възрастта, няма да има.Могат да се включат, всички хора, които обичат колоезденето и могат да карат велосипед Споделете поканата, като поканите и ваши приятели, които не са разбрали за събитието и мислите, че ще се радват да се включат в карането.Обиколката, ще продължи около 28 дни и ще обхване 90% от по големи градове на България, както и минимум 50% от извесните забележителности на нашата страна.Някои от забележителностите, които ще посетим са, къщата на баба Ванга, Ягодинската Пещера, древния Тракийски град Перперикон , нос Калиакра и още куп, красиви и величествени места на България.През изминалата 2013-та година в обиколката се включиха около 400 човека, което беше повече от очакваното, като се има в предвид , че организирах всичко сам.Получи се едно незабравимо пътешествие с много хубави моменти, хубави снимки и нови приятелста, опознавайки родината си на две колела.В интернет има и видео клип, в който може да видите как протече, обиколката през 2013-та година.Радва ме това, че всяка изминала година интереса към колоезденето става все по голям, благодарение на обиколката България, затова и продължавам да я организирам за трета поредна година.Една от целите ми е да покажа на българите, че има и друг начин за придвижване освен колата.Начин, който е много по здравословен, бърз, НЕ замърсява въздуха и спестява доста пари, както и човешки животи.Всеки, който се включи в обиколката може да кара докъдето, той сам прецени и му стигат силите и желанието.Няма да бързаме за никъде.Може да се включите за 20км., 2 дена или 2 седмици, но по важно е да се включите и заедно да допринесем, за развитието на колоезденето и чистия въздух в България, както и да ви остане един хубав спомен за цял живот.За тези, които ще карат по дълго време с мен, искам да кажа, че на ден ще изминаваме, около 100-130км., но ще има и дни в които прехода няма да е повече от 80км.Относно нощувките.Ще нощуваме по градовете в къщи за гости или по евтини семейни хотелчета, където нощувките НЕ са по скъпи от 20лв.Парите, които ще ви трябват на ден, заедно с цената на нощувката и храната, няма да са повече от 35лв.А за хората, които имат познати или роднини в градовете през, които минаваме, могат да спят безплатно при тях.Относно физическата ви подоготвка е желателно да сте карали колело, поне 2 пъти в седмицата по 40-50км. на ден за да се справите с маршрутите, които ще минаваме през деня.Това се отнася само за хората, които мислят да карат повече от 1 ден в обиколката.А за хората, които, ще се включат за 20-тина км. около тяхното населено място, могат да са съвсем начинаещи велосипедисти Относно велосипеда, искрено ви препоръчвам да е с главини на шлиц, удобна седалка и капсоловано централно движение.Това отново се отнася само за хората, които ще карат по дълго време с мен, но няма да е лошо и всички начинаещи велосипедисти, които искат да развият и подобрят колоезденето си, да направят това със своя велосипед.Дрехите и чантата, която трябва да си носите, ви препоръчвам да са леки, от лесно съхнеща материя, защото, ще се перат всеки ден и трябва да изсъхват бързо.За всички, които искат да се включат в Обиколка на България 2014, трябва да следят страницата ми в фейсбук, където ще публикувам, всеки ден, къде се намираме и към кой град отиваме, както и ще качвам снимки от карането през деня.Местоположението ни, също може да следите и на мобилния ми телефон, който е 0883324422 или на живо в програмата ednomondo в профила ми Plamen Petkov.Това е от мен велосипедисти.Ще се радвам да се видим скоро, на голямото пътешествие, наречено – ОБИКОЛКА НА БЪЛГАРИЯ С КОЛЕЛО 2014.Живо Здраво и до нови срещи !!!

ТРЪГВАНЕТО Е НА 1 ЮЛИ, ПРЕД ЦЕНТРАЛЕН ВХОД НА ЮЖЕН ПАРК - СОФИЯ !!!

За връзка с мен - https://www.facebook.com/plamen.petkov.9887
Видео покана за обиколка 2014 - http://vbox7.com/play:4169798617
Линк от обиколката през 2013 год. - http://vbox7.com/play:0fcc803f5b

Това са маршрутите, които, ще минаваме на ден.За хората, които ще си взимат отпуск от работа за определен етап от карането, ги съветвам да си вземат поне 2-3 дена отпуск, защото може да изостанем от графика с 1-2 дена, както стана и миналата година и някои хора, които си бяха взели почивка само за определения ден, неуспяха да се включат в обиколката !!!

1 ден – София – Кюстендил (през Перник, яз. Пчелина) - 120км.
2 ден – Кюстендил – Дупница (през Сапарева баня) – 100км.
3 ден – Дупница – Мелник (през Благоевград и Сандански) – 115км.
4 ден – Мелник – Гоце Делчев (през Рупите) – 90км.
5 ден – Гоце Делчев –Девин (през Доспат) – 100км.
6 ден – Девин – Смолян (или може би Девин – Пловдив, на място ще решим) – 130км.
7 ден – Пловдив – Кърджали ( през Асеновград и прохода) – 140км.
8 ден – Кърджали – Стара Загора (през Перперикон, Хасково и Димитровград) – 130км.
9 ден – Стара Загора – Сливен ( през Казанлък) – 130км.
10 ден – Сливен – Елхово (през Ямбол) – 80км.
11 ден – Елхово – Царево (през Странджа планина) – 150км.
12 ден – Царево – Бургас (по черноморието и през Странджа планина) – 100км.
13 ден – Бургас – Варна (по черноморието) – 155км.
14 ден – Варна – нос Калиакра (през Балчик и Каварна) – 100км.
15 ден – Каварна – Добрич (през село Дуранкулак и Генерал Тошево) – 150км.
16 ден – Добрич – Силистра (през Тервел) – 100км.
17 ден – Силистра – Шумен (през Дулово) – 130км.
18 ден – Шумен – Разград (през Велики Преслав и Търговище) - 100км.
19 ден – Разград – Русе (през Гюргево) - 98км.
20 ден – Русе – Бяла (през селата Иваново и Червен) - 100км.
21 ден – Бяла – Велико Търново ( през Горна Оряховица) - 90км.
22 ден – Велико Търново – Габрово (през Трявна и връх Шипка) - 100км.
23 ден – Габрово – Ловеч (през Севлиево и ловешката крепост) - 80км.
24 ден – Ловеч – Плевен (през Деветашката пещера и Крушунските водопади) 110км.
25 ден – Плевен – Оряхово или може би Козлодуй (през Кнежа) 100км.
26 ден – Козлодуй – Видин (през Лом) - 110км.
27 ден – Видин – Белоградчик (през пещера Магурата) - 80км.
28 ден – Белоградчик – Враца (през Монтана) - 130км.
29 ден – Враца – София – (през Искърското дефиле) 130км.

МАЛКА ЧАСТ ОТ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИТЕ, КОИТО ЩЕ ПОСЕТИМ !!!

Язовир Пчелина, Сапарева Баня и единственият в България и Европа гейзер-фонтан с 103 ºС температура, къщата на баба Ванга, град Мелник, Ягодинската пещера, Триградското Ждрело, пещерата Дяволското гърло, язовир Доспат, Перперикон, скалните Гъби, нос Калиакра, старите столици на България Плиска и Преслав, Шуменската крепост, Крушунските водопади, Деветашката пещера, Ловешката крепост, кораба Радецки, Белоградчишките скали, пещера Магурата и много други знайни и незнайни забележителности на България.
dr.octagon

Рейтинг: 1210

Назад към Радост за окото (видео и снимки)