Моят SnowBike

В този форум публикувайте теми от следните видове:
1) Връзки и коментари за видеоматериали (клипове, пълнометражни филми и т.н.), свързани с колоезденето.
2) Теми, в които основната идея е да се пускат снимки с някаква определена тематика.
3) Теми, в които хората показват новите си велосипеди и компоненти, получават поздравления за тях и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 700 / 5

Моят SnowBike

Мнениеот YouAreDeaD » Пон Фев 08, 2010 9:08 pm

Ето какво успях да построя днес след училище.Нямах време дори да махна веригата и другите чарколяци,но това утре ще се направи :D ... С нетърпение чакам утрешният ден,за да го изпробвам

SnowBike.JPG
SnowBike.JPG (120.42 KiB) Прегледано 731 пъти
Който кара велосипед, бибека му стърчи напред !
YouAreDeaD

Рейтинг: 982

Re: Моят SnowBike

Мнениеот sh1n3 » Пон Фев 08, 2010 9:14 pm

Дека му е шока, че нещо недоскивам :D
Аватар
sh1n3

Рейтинг: 1200

Мнениеот psixopat » Пон Фев 08, 2010 9:17 pm

:offtopic: Няма "шок".Карал съм такова колело и рамката е меко казано странна.А иначе не ми изглежда стабилно с тези трупчета, нито пък трябват курбели и спирачки.
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Мнениеот Fanatico » Пон Фев 08, 2010 9:17 pm

sh1n3 написа:Дека му е шока, че нещо недоскивам :D

Виж, или си тъпичък, или се мъчиш да бъдеш такъв :lol: - рамката е твърда.

@автора, според мен ще падаш доста, защото ми се струва високо май ... :) :smash:
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Мнениеот YouAreDeaD » Пон Фев 08, 2010 9:22 pm

Мнениеот psixopat » Пон Фев 08, 2010 10:17 pm
:offtopic: Няма "шок".Карал съм такова колело и рамката е меко казано странна.А иначе не ми изглежда стабилно с тези трупчета, нито пък трябват курбели и спирачки.

Май спонемах,че доста от частите ще бъдат свалени утре,защото неска нямах време... все пак трябваше да уча :D Виш,че скобите за спирачки си седат,веригата също... :D

Е да височко е,заради педалите, да не опират в снега... Мисля,че ще е много по-удобно ако съм стъпал на педалите (като истински байк) ... Ако греша не ми пречи да го сваля и да махна средното и да сложа няка пръчка да си слагам там краката :D А за мека рамка няма пари... аз ако имах пари щях да си взема готово просто нямаше кво да права и реших да пробвам... Все пак ми е първия опит тва... по-полечка с критиките моля :^: :D
YouAreDeaD

Мнениеот Geronimo » Пон Фев 08, 2010 9:41 pm

Не може без критика :nono: . Как ще си поправиш грешките иначе(освен по метода "проба-грешка)? За snow bike ти трябва максимално ниско средно за да може да го контролираш. С курбелите и педалите ще ти е още по-неудобно. Направо сваляй средното и на негово място слагай не каквато и да е пръчка ,а нещо дето ще има повече сцепление да не ти се пързалят обувките. Тогава ще можеш да резнеш трупчетата на половина и ще стане по-приличен snow bike. Иначе поздравления, че си се заел да правиш нещо което много от нас само си мислят да направят някога, някъде....
Аватар
Geronimo

Рейтинг: 1683

Мнениеот YouAreDeaD » Пон Фев 08, 2010 9:58 pm

Geronimo написа:Не може без критика :nono: . Как ще си поправиш грешките иначе(освен по метода "проба-грешка)? За snow bike ти трябва максимално ниско средно за да може да го контролираш. С курбелите и педалите ще ти е още по-неудобно. Направо сваляй средното и на негово място слагай не каквато и да е пръчка ,а нещо дето ще има повече сцепление да не ти се пързалят обувките. Тогава ще можеш да резнеш трупчетата на половина и ще стане по-приличен snow bike. Иначе поздравления, че си се заел да правиш нещо което много от нас само си мислят да направят някога, някъде....

Чесно казано това с пръчката още преди да почна да го права си го бях намислил,но както вече казах нямах време да махна веригата и скобите,камоли да търся пръчка и да я дялкам.... Със времето трупчетата ще бъдат сменени с метални триъгилници със заварени главини за тях (или нещо подобно),но просто бързам,за да не изпусна хубавия сняг :D А иначе целта ще е такава :

Ski-graphics4.jpg
Ski-graphics4.jpg (28.08 KiB) Прегледано 1669 пъти

Пък кой знае,ако ги срещна някъде в магазина и имам възможност ще си ги купя
YouAreDeaD

Мнениеот dEcLiNe » Пон Фев 08, 2010 10:05 pm

O, боже?Как ще караш с такъв център на тежестта?
Идеята на тази(както и на повечето от задачите) е да се направи възможно най-качествено, а не най-бързо.Затова идеята да го направиш след училище не е добра.
Иначе, евала за опита. :) :) :beer: :beer: :beer:
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот Минчев » Пон Фев 08, 2010 11:33 pm

Здравей!

Първо искам да те питам как "застопори" тези трупчета към вилката? Не е ли нестабилно? Имам идея за теб!
viewtopic.php?f=31&t=64323&p=594980&hilit=Hand+made#p594980 Ето тук, можеш да видиш моя snowbike и съответно как съм го сглобил. Доста здраво се получи, съдейки по това, че го карам всеки weekend и не е мръднал!

Ако имаш въпроси относно механизма, драсни едно лично съобщение. :)
Минчев

Рейтинг: 1160

Мнениеот YouAreDeaD » Вто Фев 09, 2010 4:33 pm

Минчев написа:Здравей!

Първо искам да те питам как "застопори" тези трупчета към вилката? Не е ли нестабилно? Имам идея за теб!
viewtopic.php?f=31&t=64323&p=594980&hilit=Hand+made#p594980 Ето тук, можеш да видиш моя snowbike и съответно как съм го сглобил. Доста здраво се получи, съдейки по това, че го карам всеки weekend и не е мръднал!

Ако имаш въпроси относно механизма, драсни едно лично съобщение. :)

Нещо такова ще го правя,ама да ти кажа само изглежда нестабилно... Като стъпиш на педалите сеедно си на байка (почти) и е доста по-стабилно от колко се очаква... Разбирасе ако завоя няма вираж е доста трудно,но не и невъзможно. Но като имам време (някоя ваканция) ще махна средното и ще го направа като хората. Ще си намера и стар борд и с ъглошлаифа ще го одрежа да станат хубави широки ски и така .... :D
YouAreDeaD

Мнениеот sh1n3 » Вто Фев 09, 2010 4:59 pm

Fanatico написа:
sh1n3 написа:Дека му е шока, че нещо недоскивам :D

Виж, или си тъпичък, или се мъчиш да бъдеш такъв :lol: - рамката е твърда.

@автора, според мен ще падаш доста, защото ми се струва високо май ... :) :smash:

Виж, или не си карал колело за 150лв "full suspension" като по-малък, че да разбереш на какво ми прилича тази рамка, или се мъчиш да бъдеш интересен и да се доказваш. :evil:
Аватар
sh1n3

Рейтинг: 1200

Мнениеот naso » Сря Фев 10, 2010 1:21 pm

naso

Рейтинг: 1993

Назад към Радост за окото (видео и снимки)