"Поредната улична простотия" от мен

За да не почна да разтягам локуми и някви квантови физики дееа

Проблем:
КЪСО КОЛЧЕ

Принципно карам DH и не съм от хората които карат със вдигнати седалки... предпочитам да ми е максимално свалена.
За целта се наложи да изрежа стараото колче тъй като извивката в долната част на рамката не позволява хем да сложа дълго такова, хем да мога да го сваля максималко надолу без да стърчи.
НО
Колкото и да е странно, карам чат пат XC, или ако не точно xc, все се случва да ми се наложи да въртя и нагоре...
Обаче поради скъсяването, колчето не ми позволява да вдигна седалката достатъчно за да ми удобно и НЕ-уморително да въртя:

РЕШЕНИЕ:
Старо колче ZOOM, Размер 30.4мм- СРЯЗАНО:

Прорязване на 2мм триъгълен прорез в горната му част:

Слагане на скоба със болт от 27.3мм колче и леко изпилване от вътрешната и страна, поставяне на QR на мястото на болта и поставяне върху 30.4мм колчето:

Следваща стъпка- преместване на седалката от Zoom-a, върху КОЛЧЕ KALLOY 25.4мм :

НЕКСТ:
Слагане на ZOOM колчето, (по-точно на ZOOM тръбата

И както се досещате, в тръбата на рамката слагам 30.4 тръбата от ZOOM-a( цепната и КЛАМПована), затягам клампата на рамката, a във zoom-a пък слагам 25.4мм колчето и стягам втората клампа

Резултата за МИНИМАЛНА ВИСОЧИНА- една клампа дебелина повече... (~3см повече от преди)

Което на мен лично не ми е фатално по-високо от преди и не ми пречи при спускане...

Докато вече Резултата за МАКСИМАЛНА ВИСОЧИНА:

ЗНАЧИТЕЛЕН!

На втората снимка може да изглежда прекалено дълго и несигурно...
Не е така

И на двете колчета е спазен MINIMAL INSERTION-а, демек минималната дълбочина в която трябва едното колче да влиза в другото, както и минималната която трябва да влиза ДОЛНОТО колче, за да не се скине...

Забележка: MINIMAL INSERTION-a на долното е увеличен, тъй като оригиналния такъв е предвиден за оригиналната дължина на самото колче, а в случая дължината на kalloy-a + дължината на ZOOM-a надхвърля оригиналния размер на zoom-A... демек: Zoom-a има Друг нов по-голям MINIMAL Insertion... сиреч: вкаран е по-навътре от колкото би трябвало да е, ако си беше с оригиналната дължина

"Идеята ми хрумна от SCOTT GAMBLER FR колчетата

ФАЙДАТА от всичко т'ва?

Телескопично колче за 15 лева, вместо такова за 150+++

И сега, най-после сведох техническите затруднения и нагорЕ и направо и надолЕ на минимум...

Сега само остават изцяло ФИЗИЧЕСКИТЕ ми затруднения

ИИИ...айде....толкова от мен за тази вечер