Модератори: did, naka76, bikezilla
Alpina написа:Всичкото това е силно притеснително...
Alpina написа:Че Софи се интересува от мечките... Едва ли го е страх от тях, като е тръгнал в гората... остава... не искам да си помислям какво остава...
Притеснявам се за тях основно.
А и дали ще имаме силите да изминем 30-е км. до Доспат в деня на срещата...
MusicShaker написа:има и немалко път, където изобщо няма никаква настилка
EmZo написа::offtopic:MusicShaker написа:има и немалко път, където изобщо няма никаква настилка
Ъъъ на тези места да не би да е насипано с чакъл или е като загладен, черен път?
![]()
Извинявам се, че ви нарушавам хубавите размисли за мечките и хората.
1. Около 500 гр. мюсли, за предпочитане с ядки и семена (тези на "Фамилия Никола" стават супер) се смилат на едро брашно. Аз използвам обикновена домашна кафемелачка. Може да се остави 1/4 несмляна, за да има хрус-хрус вкус в курабийките.
2. 150-200 гр. протеин. Количеството е по преценка и според наличностите. Може да бъде соев или суроватъчен, но по-често соевият не се харесва на вкус от консуматорите.
3. Мед на вкус. Отиват поне 9-10 супени лъжици, иначе не е достатъчно благо. Може да ползвате и заместител на захарта, годен за термична обработка. Не яжте обикновена бяла рафинирана захар - тя убива!:O
4. Яйца - макс. 5 бр. Може да отделите 1-2 жълтъка, за да не прекалявате, но както решите...
5. Ванилия, кокос, канела и др. по желание, и на вкус.
Смесвате брашното с протеина. Отделно, за по-лесно, смесвате яйцата с меда, може и с миксер. Добавяте сладката смес към брашнената, като разбърквате с дървена лъжица. Ще стане доста лепкава!
Подмазвате тава с олио, загрявате фурната до 250 Целзия, а докато чакате да се загрее с МОКРИ ръце оформяте малки топчета, които сплесквате и поставяте в подмазаната тава. Мокрите ръцете с вода, за да не залепва материал. Формата не е задължително да е перфектна.
Печете до леко зачервяване, на средното ниво във фурната. Внимавайте, че лесно прегарят отдолу. След изваждане от фурната отлепвате курабийките с тънка решетъчна лъжица или дълвена шпакла, докато са топли (иначе залепват).
Това не е най-добрият начин, защото при термична обработка и меда, и протеина променят хранителните си качества, но с другата рецепта за полусурови изходни продукти ще ви занимая в следваща лекция. Просто е най-лесният начин да имате по-балансирана сухоежбина, която дава по-добрата енергия и още по-важното - възстановява.
TheAnimal написа:Е за какво да го взимам, само ще ми пречи
HepBeH_XaMcTep написа:TheAnimal написа:Е за какво да го взимам, само ще ми пречи
Незнам за теб, но аз възнамерявам да го карам, не да го нося
kibikoff написа:само да заминат и ще си отспамя
Анелия написа:Гуш за всички, които ще пропуснат
Antares написа: За горе съм си приготвил скицник
Анелия написа:Гуш за всички, които ще пропуснат
kibikoff написа:
Обергрупенфюрер, пий хмелови напитки за бързо зарастване на костите. Казват, че помагало
Назад към Перпендикулярна Вселена
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта