Избор на гуми след спукване?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Избор на гуми след спукване?

Мнениеот clear » Нед Сеп 28, 2014 6:06 pm

Здравейте

Днес бях на малка разходка и минах през няколко пътеки и за жалост спуках задната гума. Колелото което имам е CROSS GRIP 124 и идва със Гуми: Schwalbe Rapid Rob 26x2.25. Задната капла вече я свалих и сложих имитацията на диск да не се слепят накладки ако случайно натисна спирачката. Обаче се чудя сега какви гуми да взема, вие какви бихте предложили?
clear

Рейтинг: 1200

Re: Избор на гуми след спукване?

Мнениеот bio » Нед Сеп 28, 2014 6:21 pm

26'' да е задължително !!!
има много теми за гуми в различните раздели (прочети ги). зависи какво искаш да караш ... и какво очакваш от една задна гума.
само не можах да разбера външната ли е пукната/срязана, че искаш да я сменяш ... или искаш нова гума, с която да не пукаш вътрешни гуми ?!?
защото това второ го няма много много. а първото в доста от случаите е поправимо - има лепенки за външни гуми, могат да се използват по-големи лепенки за вътрешни.
успех !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Re: Избор на гуми след спукване?

Мнениеот ЧестоНеадвкватен » Нед Сеп 28, 2014 8:07 pm

Освен ако не си нарязал външната гума не виждам причина да се сменя каквото и да било. Вътрешната се лепи(освен ако дупката не е прекалено голяма). Процедурата не е ракетна наука и има хиляди клипове в нета как става номера.
ЧестоНеадвкватен

Рейтинг: 1488

Назад към Веломеханик