Здравейте приятели, имам питане за вас, понеже не можах да намеря във форума вече задаван такъв въпрос или съществуваща тема, та пускам нова, кво да правя...
Имам една задна спирачка Формула ОRО К24 и един диск Авид G3CS 180mm. Взех преходник на Формула, за 180, втора ръка от един столичен байкшоп. IS към рамката и PM към калипера - стандартен. Всичко ток, спира си яко, само че след 3-4 дни забелязах че следата от накладките върху чистоновия диск е само в горната му част. Залегнах да зяпам с едно фенерче къде, как и колко опират накладките в диска при спиране и установих че калипера седи по-нависоко, отколкото трябва. Съответно горните 2-3мм от накладките не се използват дефакто и стискат диска не в средата, а в горната половина само на предназначената спирачна площ на диска. И съответно накладките се износват само отдолу, а диска - от средата>нагоре. Нямам шайби между калипера и болтовете, които да махна и да го смъкна надолу. Според вас преходника ли е нестандартен? Калипера ли? Диска ли? Има някакво несъответствие, което ако можете да ми подскажете на какво се дължи, ще съм благодарен. Както и ако ми дадете акъл кво да правя. Единственото, което ми идва на ум, е да хвана преходника и да му изпиля с една едра пила по едни 3 мм откъм калипера( PM монтажа), но не знам дали е добра идея и се надявам да не ми е единствената оипция.
Рамката ми е AM от по-старите, ако изобщо има значение..
Благодаря предварително.