Ето го дерайльора, RD-M675. Рамката е Dartmoor Hornet 2014 с оригинално ухо.
Проблемът ми е, че лостчето, за което се хваща жилото (това, стърчащото, с болта) стръгчи навътре към спиците и няма никакъв начин веригата да мине от там. Като напъна дерайльора максинално навън, би могла, може би, веригата някак да мине по по-големите зъбни колела.
Дерайльорът е нов, ухото е ново, хора карат същата реамка с Acera и какви ли не стандартни дерайльори, което ме навежда на мисълта, че проблема е в моя монтаж. Захващам най-горния болт на снимката за ухото.
Ухото изглежда вдлъбнато навътре. Опитах да меря с дълбокомера на шублера разстоянието от повърхността на ухото, за която се захваща дерайльора, до най-малкото зъбно колело, но ми беше трудно, защото няма много място в триъгълника, пък и съм неопитен. Излезе нещо от около сантиметър, доакто на друго колело измерих около сантиметър и половина. Ще премеря по-точно, ако ми дадете напътствия как точно!
Това е проблемът ми. Нужна ли е снимка? Ако имам енергия, довечера ще изровя фтоапарата, иначе горната снимка е от нета.
---
Бележка: ето такова е ухото (монтирано в магазина, не съм го монтирал аз). Вижте как е вдлъбнато в посока към спиците