Въпрос за боядисване?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Въпрос за боядисване?

Мнениеот slomosht » Съб Окт 26, 2013 8:11 pm

Зравейте?Искам да попитам колко горе-долу излиза свалянето на боя с песъкоструй и прахово боядисване на рамка(да се боядиса черна) за BMX?Ако има хора от Стара Загора който са ползвали услугите на дадена фирма моля да ме ориентират.
Карам BMX
slomosht

Рейтинг: 1106

Re: Въпрос за боядисване?

Мнениеот Hardtail_BG » Съб Окт 26, 2013 8:43 pm

slomosht написа:Зравейте?Искам да попитам колко горе-долу излиза свалянето на боя с песъкоструй и прахово боядисване на рамка(да се боядиса черна) за BMX?Ако има хора от Стара Загора който са ползвали услугите на дадена фирма моля да ме ориентират.

ОК бе пич.. Виж сяя к'во!! Прахово е около 40 лева грубо зависи на каква оферта попаднеш. Едно приятелче за 25лв. го оредиха с прахово.
Свалянето на боята мисля, че те си поемахе те. Но ?
За свалянето на боята:
Сещам се за няколко начина,но зависи какво е покритието което ще се премахва.
1.Т.н. смивка,Терминатор на Мегахим и на Боди го има,не се сещам за номера.Няма да свърши работа ако рамката е боядисана прахово.
2. Пистолет за горещ въздух,загряваш,и ако покритието почне да се нагъва и да "кипи",остъргваш с шпакла.
3.Ламелни дискове за флекс (тези с много малки лисчета шкурка в/у тях),с едрина на абразива 60,80 или 100.Вчера с такива дискове почистих една стара украйна за 10 лева на един пенсионер.За съжеление при този метод остават "глухи" зони където ще трябва да се ползва друг абразив.
На песъкоструи е найІефикасно,но ако няма и горните начини вършат работа.
И защо направи нова тема ?
Вече има такава направена от мен: [url]viewtopic.php?f=30&t=147309[/url]
Моля модератора или админа да не трие тази тема за да не се пише наново тези неща.
Успех.
Последна промяна Hardtail_BG на Съб Окт 26, 2013 8:56 pm, променена общо 2 пъти
КЗТ ! КАРАМ-ЗДРАВ-ТВЪРДАК
Аватар
Hardtail_BG

Рейтинг: 1002

Мнениеот slomosht » Съб Окт 26, 2013 8:45 pm

Благодаря!Боята е свалена, но има малко повърхностна ръжда и"глухи" зони
Карам BMX
slomosht

Мнениеот Hardtail_BG » Съб Окт 26, 2013 9:00 pm

slomosht написа:Благодаря!Боята е свалена, но има малко повърхностна ръжда и"глухи" зони

Кога успя да я свалиш бе ?? :roll2: :roll2: А сега за раждата шкуриш я с една шкурка и телена четка. И след това си копуваш кит т.е. една смес в тубички която се бърка и с специялна шпакла се нанася равнемерно в дупката и след като стенгне след 2 часа го шкуриш да стане гладко. макс 20 лева за тази процедура и глухите зони по същия начин. :) надявам се да съм ти помогнал.

Много поздрави :beer:
Последна промяна Hardtail_BG на Съб Окт 26, 2013 9:53 pm, променена общо 1 път
Аватар
Hardtail_BG

Мнениеот slomosht » Съб Окт 26, 2013 9:20 pm

Мислех че под "глухи" зони имаш предвид заварките около седалковата тръба и средното,където боята се маха бая трудно, но карай разбрахме се.
Карам BMX
slomosht

Мнениеот Hardtail_BG » Съб Окт 26, 2013 9:59 pm

slomosht написа:Мислех че под "глухи" зони имаш предвид заварките около седалковата тръба и средното,където боята се маха бая трудно, но карай разбрахме се.

Благодаря сега видях, че несъм се изразил правилно имах превид, че "ГЛУХИТЕ" зони се махат с телената четка най-лесно тъйкато телчиците са около 2 3 см са лесно достъпни до "глухите" зони. А забравих по-нагоре да ти кажа, ако рамката ти е от амумини при праховото се пече боята на високи градоси и е възможно при алуминия да се дефорнира рамката ( да се искиви задницата или самата рамка). И да попитам стува ли си парите за този Х ?
Аватар
Hardtail_BG

Мнениеот PtD » Нед Окт 27, 2013 1:02 am

@Hardtail-BG, последно предупреждение да пишеш по-грамотно, след което постовете ти мистериозно ще започнат да изчезват.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот jungleraver » Нед Окт 27, 2013 7:41 am

@Hardtail_BG
И недей да подвеждаш хората като нищо не разбираш,
Първо - къде и кога видя Х от алуминий?!?
Второ - седя и си гледам алуминиевата дограма колко е "дефорнирана", пък и тая на съседите, даже на целия блок отсреща му е крива фасадата, понеже всичката е прахово боядисана.
jungleraver

Рейтинг: 1725

Мнениеот plameniliev » Нед Окт 27, 2013 7:12 pm

Преди 3 седмици боядисах прахово рамка - цялата в бял мат - 15 лв. Химикали + шкурка - 30 лв. като труда за сваляна не боята беше от мен :)
plameniliev

Рейтинг: 1340

Мнениеот slomosht » Нед Окт 27, 2013 7:49 pm

Благодаря за информацията и Х-а е от стомана и не мисля че е някакъв проблем да се боядиса прахово.
Карам BMX
slomosht

Боядисване на капли

Мнениеот ген/чо » Сря Окт 15, 2014 6:22 pm

Здравейте! Искам да боядисам стари алуминиеви капли. Дайте съвет - дали ще ми се получи номера!? Извинявам се предварително, ако има друга тема някъде из форума.
ген/чо

Рейтинг: 1180

Re: Боядисване на капли

Мнениеот jungleraver » Сря Окт 15, 2014 7:41 pm

Здрасти,
Честно казано зависи какъв резултат търсиш, ако е перфекционизъм - филма е голям - трябва да ги разплетеш, почистиш(стари капли ми звучи като заяли нипли), изшкуриш, грундираш, облепиш борда, където контактува гумичката на спирачката, защото не е редно да се боядисва, боядисваш шината, и лакираш поне 2-3 ръце, защото там има удари от камъчета и нормална боя се лющи доста лесно, ако пък търсиш някакъв компромис, изшкури колкото можеш с фина шкурка шината, облепи нипли, спици и борд с хартиено тиксо, един спрей за цвета и един или два с лак и си ти.
jungleraver

Мнениеот ген/чо » Чет Окт 16, 2014 5:15 pm

Искам и спиците да боядисам. Съветваха ме с някакъв препарат за джанти да ги изчистя и после да боядисвам
ген/чо

Рейтинг: 1180

Мнениеот jungleraver » Чет Окт 16, 2014 5:31 pm

ген/чо написа:Искам и спиците да боядисам. Съветваха ме с някакъв препарат за джанти да ги изчистя и после да боядисвам

Не ти трябва препарат. Шкурка и търкане му е майката.
jungleraver

Назад към Веломеханик