Въпрос за смазка ?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Въпрос за смазка ?

Мнениеот MaRRty. » Нед Фев 10, 2013 10:27 pm

Здравейте! Четох из темите за ето този спрей : http://shop.mobile.bg/2655-silikonov-sprej-motip.html и казват, че е подходящ за смазване на вилки! Вие какво ще кажете добре ли е или не :?? :bigeyes:
- Не е важно какво колело караш, важно е как го караш!
- Карай по мен, ако вдигаш 300km/h!
Аватар
MaRRty.

Рейтинг: 1113

Re: Въпрос за смазка ?

Мнениеот Ozzie » Нед Фев 10, 2013 10:35 pm

за поддържане на прахоуловителните семеринги, за което се ползва най- често, е идеален
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот MaRRty. » Нед Фев 10, 2013 10:38 pm

Да, на мен главно за това ми трябва... Нали не замръзва при по-ниски температури ??
Аватар
MaRRty.

Мнениеот darlik_95 » Нед Фев 10, 2013 11:21 pm

Устойчив на температури от - 50°С до 200°С, атмосферни влияния и слаби киселини и основи.
Четете описанието!
Аватар
darlik_95

Рейтинг: 1201

Мнениеот up side down » Пон Фев 11, 2013 9:00 pm

Спрейовете Мотип са предназначени предимно за ремонт и поддръжка на автомобили,има МОТIP CYCLING серия,която за съжаление още липсва на нашия пазар.Силиконовия спрей за вилки е достатъчно подходящ,мисля че писах и за тефлоновия,но аз съм с RST,за по скъпи вилки предпочитам да не давам мнение,като не знам. :beer:
up side down

Рейтинг: 1280

Мнениеот Ozzie » Пон Фев 11, 2013 9:52 pm

от години си поддържам прахоуловителите на двете MANITOU-та с въпросния силиконов на MOTIP, чат- пат и с тефлоновия, който ми падне първи под ръка
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот subritual » Пон Фев 11, 2013 10:39 pm

darlik_95 написа:Устойчив на температури от - 50°С до 200°С, атмосферни влияния и слаби киселини и основи.
Четете описанието!

Тва значи,че не е камък на -49 и не се изпарява на +199. Смазките,които работят добре през зимата,не работят добре през лятото и обратното.
Аватар
subritual

Рейтинг: 2000

Мнениеот Slade » Вто Фев 12, 2013 9:34 am

Ползвал съм същия силиконов спрей, за да пръскам уплътненията на вратите на колата против замръзване през зимата. Идеален е за целта, никакъв проблем с ниските температури. Силиконовият би трябвало да е ОК за семерингите на вилките, но за тефлона не съм убеден. Веднъж, поради липса на друго, си смазах семерингите на старата вилка с една тефлонова смазка на Finish Line и стана някакъв ужас - стеншъните над семерингите побеляха като наклепани със свинска мас, а вилката почна да работи насечено.
Изображение
Аватар
Slade

Рейтинг: 1348

Мнениеот MaRRty. » Чет Фев 14, 2013 6:06 pm

И за да не правя нова тема ми кажете, понеже един приятел иска да си вземе рамка Ram HT One 14" и реших да ви питам става ли за лек DH ? :beer:
Аватар
MaRRty.

Мнениеот control » Чет Фев 14, 2013 6:23 pm

Не не става ,не е предназначена за това!
Като искате downhill колело си взимате една мекица за 2500лв и карате downhill ,а не пътечки в парка и понеже ви изглежда внушително да казвате dh го казвате!
control

Рейтинг: 1149

Мнениеот slavianko » Чет Фев 14, 2013 10:44 pm

И аз си мажа вилките с такъв спрей и според мен е перфектен. С такъв спрей пръскам под гумените ленти на бягащите ми пътечки в залата и ефекта е огромен. Ако не са намазани след 5 мин бягане лентата почва чак да пари а смазана ли е със силикончето изобщо не се усеща топлина. Според мен това е достатъчно добър показател че намалява много триенето и същевременно и износването.
Аватар
slavianko

Рейтинг: 1234

Мнениеот Mitko S » Чет Ное 27, 2014 9:57 am

Здравейте,
искам да попитам за смазване на веригата и против налепване на мръсотия може ли да се ползва спрей на Motip -Професионален спрей за вериги-http://abvmarket.bg/product/233/profesionalen-sprey-za-verigi-motip.html. Ако някой го е ползвал да даде коментар.
Благодаря предварително
Mitko S

Рейтинг: 1200

Мнениеот kolcho » Пет Ное 28, 2014 8:40 am

Mitko S написа:Здравейте,
искам да попитам за смазване на веригата и против налепване на мръсотия може ли да се ползва спрей на Motip -Професионален спрей за вериги-http://abvmarket.bg/product/233/profesionalen-sprey-za-verigi-motip.html. Ако някой го е ползвал да даде коментар.
Благодаря предварително

Здравей колега,

За зимата аз лично ползвам тази смазка и съм изключително доволен. Предпазва ми веригата от всичките тъпотии по улиците. Друго което съм изпробвал е тази смазка и също съм доста доволен. Винаги можеш да си вземеш и спрей, но според мен той става само за лятото, когато те мързи да я обезмасляваш, защото налягането под което впръсква премахва и част от боклуците.
kolcho

Рейтинг: 1200

Мнениеот kaliopo » Пет Ное 28, 2014 9:32 am

Mitko S написа:Здравейте,
Благодаря предварително

Здравей. Преди години съм го ползвал този спрей. Много е гъст и лепкав, което е супер за смазването, но събира ужасно много боклук. Предполагам е за вериги на мотори и затова е направен да издържа на температура и високи обороти, каквито в колоезденето няма.
Може да се ползва особено при дъжд, но ако питаш мен си вземи смазка от този тип. Тя ще ти върши по-добра работа. Не знам защо kolcho е предпочел тази, но сухите смазки имат доста по-нетраен ефект в зимни условия. Предполагам обича веригата и зъбчатките му, да са много чисти, но не съм я ползвал и не мога да сравнявам с другите две.
Аватар
kaliopo

Рейтинг: 1664

Назад към Веломеханик