Petar_vn написа:Здравейте. При педалиране, понякога се получава едно прескачане, но не мисля, че е от веригата, задните венци или предните, понеже ми се е получавало и при много лек натиск на педалите, което ме набеждава на мисълта, че е от фрихъба. Понякога се чува като изпъване или прещракване. Главината ми е почти нова shimano fh-m525. Реших да опитам да оправя проблема, като разглобя фрихъба, махнах едната от двете шайбички (по-тънката), които са под чашката, понеже имаше ненужен луфт според мен, изчистих фабричната смазка, която беше обилно нанесена по зъбите и кученцата. Единствено сложих смазка на съчмите, а храповия механизъм го оставих сух. След цялата тая процедура, имаше подобрение, но макар и по-рядко пак прескача, някъде 2-3 пъти за едно каране (2-4 часа). Има ли някой който да е оправял подобен проблем и може да ми помогне. Друго което ми направи впечатление и не ми хареса е асиметричното разположение на кученцата и това, че има трето легло, но е направено така, че да не може да се монтира още едно кученце.
Insight написа:Petar_vn написа:Здравейте. При педалиране, понякога се получава едно прескачане, но не мисля, че е от веригата, задните венци или предните, понеже ми се е получавало и при много лек натиск на педалите, което ме набеждава на мисълта, че е от фрихъба. Понякога се чува като изпъване или прещракване. Главината ми е почти нова shimano fh-m525. Реших да опитам да оправя проблема, като разглобя фрихъба, махнах едната от двете шайбички (по-тънката), които са под чашката, понеже имаше ненужен луфт според мен, изчистих фабричната смазка, която беше обилно нанесена по зъбите и кученцата. Единствено сложих смазка на съчмите, а храповия механизъм го оставих сух. След цялата тая процедура, имаше подобрение, но макар и по-рядко пак прескача, някъде 2-3 пъти за едно каране (2-4 часа). Има ли някой който да е оправял подобен проблем и може да ми помогне. Друго което ми направи впечатление и не ми хареса е асиметричното разположение на кученцата и това, че има трето легло, но е направено така, че да не може да се монтира още едно кученце.
Същата история. Сам не съм разглобявал, но профилактика съм правил на 2 различни места, със същия временен ефект като тебе.
При мен има случаи с дни да не се появява прещракването, след това да го направи 3-4 пъти за ден. Случва се независимо от силата на натиска.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта