Здравейте,
Имам проблем с прескачане/зацепването на зъб от касетата.
Проблема е следният: Ако въртя по равен път на максимална скорост (в моят случай 27ма) нямам грижи всичко чудесно. Колелото го карам предимно на последните 2 най-малки венеца отзад и най-голям отпред. Градско и шосейно каране предимно. Когато обаче дойде баир и трябва силата приложена към движението да се увеличи, например бързо изкачване на кратък баир аз си оставам пак на тези предавки.Тогава се случва прескачането или грешно зацепване на зъб от касетата. Резултата е за част от секундата ми се губи контрол от педалите, силен шум( който е най-малкият проблем) и със сигурност риск да изкривя някой зъб от касетата.
Колелото ми е РАМ ХТ2, монтажа е стандартният за него: СРАМ Х4 дерейльор , касета нисък клас 9 венеца и верига пак нисък клас не помня дължината и стъпката. Ходил съм в ТрюРайдерс няколко пъти за този проблем и не можаха да ми кажат защо става така. Аз съм тежък като кг (105), и когато те тестват това, което описвам горе не се получава.
Следствие: смених касета с чисто нова, смених дерейльор- чисто нов, смених верига-чисто нова. Карах 2 седмици и сега пак ми го прави тоя номер. Единствено и само когато прилагам повече усилие към движението.
Някой идея къде може да е проблема: Аз мисля, че е възможно някой елемент от веригата да е по-натегнат и от там да идва драмата, но тя е нова не би трябвало?