Стружки от нова предна главина 20мм?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Стружки от нова предна главина 20мм?

Мнениеот zafirovp » Нед Май 31, 2015 10:23 pm

Здравейте,
преди около 1-2 години си купих предна главина Шимано СЛХ за 20мм ос. Още след първото каране главината се въртеше трудно и ми я смениха гаранционно. Докато чаках 1 месец да пристигне, си купих главина Формула и я карах без проблеми до днес, понеже реших най-после да покарам със СЛХ който седи във шкафа 2 години. След 3 спускания от Бай Кръстьо на Витоша по дясната страна на главината имаше стружки. Когато завъртя колелото във въздуха, то се върти 1-2 оборота и спира. Чува се стържене, все едно лагерите са на пясък.

Искам да попитам на какво се дължи това и дали някой друг е имал същия проблем? Ясно, че сивия Lock-nut се отвърта, но освен Locktite за резби какво друго?

Изображение
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Re: Стружки от нова предна главина 20мм?

Мнениеот zafirovp » Сря Юни 03, 2015 9:02 pm

Оказа се, че това е много чест проблем при тези главини. При Zee и Saint, сивата гайка не се маха, при СЛХ даже не са сложили лепило за резби.

Искам да попитам, дали някъде се продава ключ за гайката от снимката. Върти ми се нещо във главата, че имаше такива ключове за средни движения.

Изображение
Аватар
zafirovp

Мнениеот marsa » Сря Юни 03, 2015 9:26 pm

В сервизната инструкция пише, че "The cover on the right side of the hub unit cannot be disassembled.", което ме навежда на мисълта, че няма да намериш инструмент за тази капачка. Слагай hard лепило и стягай с някаква пластина с подходяща ширина и толкоз.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот zafirovp » Сря Юни 03, 2015 9:30 pm

Чудя се, дали да не му сложа истинско лепило вместо локтайт за резби.
Аватар
zafirovp

Мнениеот ЧестоНеадвкватен » Сря Юни 03, 2015 9:57 pm

zafirovp написа:Чудя се, дали да не му сложа истинско лепило вместо локтайт за резби.

Т'ва за резбите е направено да издържа на вибрации и натоварвания докато обикновенния просто се рони. Червеният локтайт мисля че ще ти свърши по добра работа,се пак го водят по корав.
ЧестоНеадвкватен

Рейтинг: 1488

Мнениеот zafirovp » Сря Юни 03, 2015 10:15 pm

Аз мислих епоксидно лепило да му капна, че последния път този прост проблем ми развали цялото каране.
Аватар
zafirovp

Назад към Веломеханик