нов съм във форума и се надявам да пиша на правилното място, ако не, извинете ме.
Колелото ми е http://screambikes.eu/bg/velosipedi-planinski-s-tvurda-ramka/8648-velosiped-drag-zx3-pro.html и е вече на ~1500км.
Първия проблем е във вилката (SR Suntour 3020 P TS) и сякаш стана по твърда и започна да скърца при натиск. Не разбирам много от колела, та сам ще мога ли да я оправя или да я водя на ремонт?
Втория ми въпроса е от какво може да опира така гадно тая верига в предния дерайльор, от както е купен е така и го нагласям долу горе колкото да си карам на максималната скорост (голям отпред и малък отзад венец) и да не ми стърже. Опирането на веригата става, когато натискам по здраво педалите и сякаш има някакъв лек луфт и в този момент стърже, иначе не стърже. Дали проблема е в средното? Играл съм си много да ги нагласям скоростите но ако реча да оправя стъргането при голяма предавка, то като сменя на малка си опира веригата от другата страна на дерайльора и откачам

Това е всичко, ако може някой да помогне ще съм много благодарен, особенно по втория въпрос

Поздрави!