Неприятно пружиниране при заключен заден шок

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Неприятно пружиниране при заключен заден шок

Мнениеот Flatmo » Съб Юли 04, 2015 6:57 pm

От около година карам колело с ето такава рамка Scott
Изображение

Преди няколко дни за пръв път се сетих да използвам лостчето на кормилото и заключих шока докато карах по шосе. И о ужас :bigeyes: все едно бях седнал върху някаква пружина. Видимо шока не се свиваше но усещах пружиниране от окачването. Все едно съм седнал в някакво малко бънджи. Определено ми пречеше да въртя нормално.
Когато шока е отключен има свиване при въртене но честно казано изобщо не се усеща неприятно просто вози меко като френски автомобил.

Шока е RockShox Ario 2R. Нормално ли е да пружинира така в заключено положение или да си търся гаранцията?
Flatmo

Рейтинг: 1240

Re: Неприятно пружиниране при заключен заден шок

Мнениеот Flatmo » Вто Юли 07, 2015 9:44 pm

Няколко дни по-късно ще допълня темата. Шока всъщност има ход, когато е заключен и затова пружинира. Държи се по-скоро като силно напомпен. Намерих отзиви на други собственици, които се оплакват от същото. Звънях в магазина, от който съм го купил. Казаха да проверя дали в заключенено положение жилото опъва достатъчно механизма т.е. дали наистина се заключва но всъщност механизма работи на обратно. Жилото го издърпва за да го отключи. Без жило би трябвало да е заключен. Следва да пробвам с откачено жило.
Flatmo

Рейтинг: 1240

Назад към Веломеханик