от siviqt77 » Пет Юли 10, 2015 12:02 pm
Здравейте нов съм тук, а и в хобито на всички нас! Много и ценна информация има във форума. доста четох, но не намерих отговор на въпроса си. Колелото ми е обикновен евтин байк 28 цола, купен втора ръка, 3х7 скорости, задни венци Шимано MF HG 37, водят ги - свободен венец, верига Шимано HG 40 курбели неизвестна марка. Имам проблеми с превключването на скоростите. Купих си нова верига с индекс като старата, нов драйльор Турни ТХ 35, преден декланшор ТХ 50. Реших да не сменям предни и задни венци, т.к. старите на око си бяха добре. Обаче след като си смених веригата започна яко да прескача, та сега мисля да си смена и последните два компонента. И вече въпроса- Тъй като новият заден ТХ 35 го водят съвместим с 34 скоростната система Мегарейндж, възможно ли е да сложа отзад такъв зъбен блок, вместо МФ ХГ 37, на който сега няма зъбно колело с 34 зъба, а 28. ХГ технологията само за задните венци и веригата ли е в сила, или има отношение и към предните венци- тоест мога ли да сложа предни венци от произволна марка, на които няма индекс ХГ. Проблема със скоростите беше от двата дерайльора, затова реших да ги сменя, както и разтеглената стара верига.