Монтаж на електродвигател

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Монтаж на електродвигател

Мнениеот Nik0lay » Сря Сеп 02, 2015 8:44 am

Здравейте наскоро си купих електродвигател за велосипеда, той е от тези които се монтират в средата на каплата, работи с максимално напрежение 48V и е с мощност 1000w. Въпросите ми са дали трябва да си купя, и от къде, по-специална шина за него и от къде мога да си купя спици 36 броя. Отворите за спиците са с диаметър 3,2mm. Каплите в момента са ми 26 цола. Разстоянието между два диаметрално срещуположни отвора за спиците е 179mm. Магазини в София или онлайн магазини биха ми свършили работа. Благодаря предварително !
Nik0lay

Рейтинг: 1200

Re: Монтаж на електродвигател

Мнениеот bio » Сря Сеп 02, 2015 1:18 pm

шини няма специални ... просто си харесваш някой като размер и здравина.
обаче ще ти трябват и други размери за избора на подходяща дължина на спиците.
ето ти един калкулатор (spoke calculator) да се ориентираш -> http://www.wheelpro.co.uk/spokecalc/
магазини в София бол - използвай търсачката или google.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот Nik0lay » Сря Сеп 02, 2015 1:56 pm

Благодаря за отговора. Всички размери съм ги свалил точно със шублер. Значи казвате да мина през някой магазин за вело части и да питам за шина и спици.
Nik0lay

Рейтинг: 1200

Мнениеот bio » Сря Сеп 02, 2015 2:43 pm

трябва ти и ERD - ефктивния диаметър на шината. според мен си харесвай шина, намери и ERD и сметни сам дължината на спиците. не очаквай продавача в магазина да ти ги смята ... някой може да каже на базата на опит приблизителен размер. ако искаш обаче качествен резултат, си ги сметни сам.
ако ще ги даваш на майстор да ти ги наплита, той ще свърши цялата хамалогия вместо теб.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик