Здравейте, Търся ботуши за Suntour XCR

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Здравейте, Търся ботуши за Suntour XCR

Мнениеот kurilo » Чет Сеп 17, 2015 9:57 am

Пиша от името на приятел. Превъртя резбата на постмаунта за дисковата. Търсиме евтини ботуши да си я оправим. Имаме си цялата карантия в перфектно състояние.

Някой да има строшената такава за продаване?
kurilo

Рейтинг: 1220

Re: Здравейте, Търся ботуши за Suntour XCR

Мнениеот kurilo » Пет Сеп 18, 2015 8:51 am

kurilo написа:Пиша от името на приятел. Превъртя резбата на постмаунта за дисковата. Търсиме евтини ботуши да си я оправим. Имаме си цялата карантия в перфектно състояние.

Някой да има строшената такава за продаване?

UP

търся строшена или само ботуши.

мерси предварително
kurilo

Мнениеот kobso1245 » Пет Сеп 18, 2015 8:55 am

Стругар(или ако той може и сам), навиване на резба М7(въпреки че зависи колко е прецакана резбата-като ми оправяха моята ми казаха, че ако не е била толкова смляна е можело само да се навие шпилка М6 и с лепило за резби да си е ОК всичко, ама моята беше леш...) и стругар, който да ти направи М7-М6 шпилка.
Малко е кофти, че трябва да се занимаваш със стругар, ама като цяло това е краен вариант. Аз така карам от около 4 месеца и нямам проблеми....
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот kurilo » Пет Сеп 18, 2015 9:09 am

kobso1245 написа:Стругар(или ако той може и сам), навиване на резба М7(въпреки че зависи колко е прецакана резбата-като ми оправяха моята ми казаха, че ако не е била толкова смляна е можело само да се навие шпилка М6 и с лепило за резби да си е ОК всичко, ама моята беше леш...) и стругар, който да ти направи М7-М6 шпилка.
Малко е кофти, че трябва да се занимаваш със стругар, ама като цяло това е краен вариант. Аз така карам от около 4 месеца и нямам проблеми....

и аз мислех за метчик и по голяма резба, но 1 приятел от скот каза че не е здраво, да намерим преебана вилка и да ни направи 2 в 1....

още търся...
kurilo

Мнениеот kobso1245 » Пет Сеп 18, 2015 9:14 am

Не знам, на мен Пацо от Вело2009 ми го направи, нищо не е казвал за влошаване на здравината....
Иначе каза, че М8 вече изтънява много, затова ми е М7(адски рядка резба..). То си зависи и колко е дебела "стената" на ушите, де, може затова да не може.
Но да, това като краен вариант..
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот Ozzie » Пет Сеп 18, 2015 9:26 am

Имаше някакви втулки, като пружинки...
разгледай темата долу
viewtopic.php?t=61896
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот compira » Пет Сеп 18, 2015 9:28 am

Ако си от Пловдив или околията се обади и докато почерпиш една бира ще ти я оправя резбата.
Аватар
compira

Рейтинг: 2000

Мнениеот sonscp » Пет Сеп 18, 2015 10:00 am

В olx преди време се продаваха ботуши за XCM. Същите стават и за старите XCR (преди 2014-та, защото новите са с 32мм. стеншени), цената беше около 15лв. по спомен. Аз също продадох такива ботуши на един пичага с XCR и паснаха без проблем. Тези ремонти на резбите са ден до пладне, пак ще се прецакат... търси IS стандарт.
Аватар
sonscp

Рейтинг: 1434

Мнениеот compira » Пет Сеп 18, 2015 5:15 pm

sonscp написа: Тези ремонти на резбите са ден до пладне, пак ще се прецакат... търси IS стандарт.

Зависи кой ги прави и по каква технология. Аз използвам пружинки за резби. Технологията е измислена за да се правят по-здрави резби в детайли от меки материали и сплави, като се използват масово при произворство на нови детайли където има големи натоварвания... Та така "ремонтираната" резба дори е по-здрава. Моята вилка си я карам так и смело мога да кажа, че поема повече стягане тази резба.
Ако някой иска сам да се чопли с това ще препоръчам да се търсят пружинки 2D или с двойна дължина, за да се постигне максимална здравина. Другото което трябва е един метчик М7 за 4-5 лева се намира. Пружинките тук са скъпи, но за лев все ще се намерят.
Аватар
compira

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик