Средно движение

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Средно движение

Мнениеот ksamokovliev » Съб Сеп 12, 2015 10:00 pm

Здравейте колеги!
Карам Cross Traction g27 Slx 27.5 и колко и да търся не мога да открия какво ми е средното движение.Това за което съм сигурен, е че е VP , но какво точно незнам .-от двете страни е с метални гайки!
Тук идва и въпросът ми ! Ако някой евентуално има повече информация за този тип средни движения би ли я споделил.
С машинен лагер ли е или с конусчета? Ако е с машинен лагер - какъв е номера на лагерите или по размерите?

Мерси предварително! :beer:
ksamokovliev

Рейтинг: 1200

Re: Средно движение

Мнениеот marsa » Съб Сеп 12, 2015 10:13 pm

Средното движение е касетъчен тип, моделът е VP BC73. Има два машинни лагера, не знам точните размери. Лагерите са пресовани върху оста и трудно ще ги смениш. Ново средно струва под 15лв.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот ksamokovliev » Нед Сеп 13, 2015 1:42 pm

marsa написа:Средното движение е касетъчен тип, моделът е VP BC73. Има два машинни лагера, не знам точните размери. Лагерите са пресовани върху оста и трудно ще ги смениш. Ново средно струва под 15лв.

marca мерси за отговора.Средното движение не ми е за смяна.Просто исках да събера малко повече информация относно него.Щом си сигурен, че лагерите са машинни то тогава аз мога да добавя като информация ,че лагерите са 6003 ,но шлайфани до размер ф16 вътрешен и ф31 външен.
Поне такава информация ми попадна някъде
ksamokovliev

Рейтинг: 1200

Мнениеот martaka » Пет Сеп 25, 2015 7:38 am

Здравейте, за да не отварям нова тема ще попитам тук. Дилемата е следната? Счупи се един от лагерите на средното движение. Свалих касетата и сега умувам дали ще стане ос касета с дължина на остта 122,5мм, старата беше 127,5мм, като ширината на корпуса е 68мм (тук проблем няма) - остта е на квадрат. Получават се по едни 2,5мм от всяка страна, които не знам дали ще повлияят на плочите и изместването. Би трябвало с настройка да се обере тази разлика и да няма проблемо, но сега съм го разпилял а трябваше преди да сваля всичко да измеря разстоянието! С 24 скоростна система на shimano acera (3х8). Някой, ако е слагал касета с по къса ос да сподели ще стане ли? Благодаря
Аватар
martaka

Рейтинг: 1220

Мнениеот bio » Пет Сеп 25, 2015 7:49 am

върху курбелите ти има надпис (отвътрешната страна над резбите на педалите). според типа на курбелите се избира и размера на средното.
имаш няколко варианта:
1. с новото средно плочите на курбелите да опрат в рамката
2. с новото средно задължително ще се наложи да настроиш предния дерайльор (ако може, ако прибира по-навътре).
3. с новото средно (ако е различно от препоръчаното по каталог) ще ти се измести линията на веригата и ще имаш малко по-голямо усукване.
4. + нещо, което не се сещам в момента.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот MIKEY MOUSE » Пет Сеп 25, 2015 8:31 pm

martaka написа:Здравейте, за да не отварям нова тема ще попитам тук. Дилемата е следната? Счупи се един от лагерите на средното движение. Свалих касетата и сега умувам дали ще стане ос касета с дължина на остта 122,5мм, старата беше 127,5мм, като ширината на корпуса е 68мм (тук проблем няма) - остта е на квадрат. Получават се по едни 2,5мм от всяка страна, които не знам дали ще повлияят на плочите и изместването. Би трябвало с настройка да се обере тази разлика и да няма проблемо, но сега съм го разпилял а трябваше преди да сваля всичко да измеря разстоянието! С 24 скоростна система на shimano acera (3х8). Някой, ако е слагал касета с по къса ос да сподели ще стане ли? Благодаря

Успокой се -няма да стане! При касетите -лявата и дясна страна са с фиксирани размери и са обозначени. Размерите са през два мм и ако не улучиш точния размер и 2 мм са беля. 127,5 са за стари модели ,но се намират на пазара. Слагай точния размер- всичко друго е мъка . Изпробвано е! :wavey:
PRO ARIS ET FOCIS / ЗА ОЛТАРИТЕ И ДОМАШНИТЕ ОГНИЩА/- ЗА ОТЕЧЕСТВОТО!

Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи Му за плановете си !
Аватар
MIKEY MOUSE

Рейтинг: 1637
Местоположение: В един измислен свят-само за усмихнати и без модератори

Назад към Веломеханик