Antares написа:Клаймъра е Голф двойката на планинското колоездене.
nofear921 написа:Младежо, хубаво си минал на 2х9, ама вземи си смени веригата с по-дълга, защото така както си снимал на голям венец отпред и отзад, оптегача е много опънат, а това води само до проблеми! Първо пружината му ще замине, второ ухото няма да издържи дълго, трето веригата се разтяга много и ще се износи бързо и накрая това ще ти износи венците и плочите. Знам че ще кажеш че не караш така, но тази верига е КЪСА, независимо каква комбинация от скорости караш. Има статия в сайта прочети и се образовай!
Определяне дължината на верига, прокарана през задния дерайльор:
1.Преместете веригата на най-малките венци отпред и отзад. Погледнете рамото и колелцата на дерайльора. Ако веригата е по-дълга от необходимото, рамото ще е извъртяно твърде назад и долната част на веригата ще опира в него и в горното колелце на дерайльора. При подходяща дължина дерайльорът ще е свит, но все пак долната част на веригата ще минава на 2-3см от горното колелце. Ако разстоянието е твърде голямо, вероятно веригата е къса, но това ще проверите в следващата стъпка.
2.Преместете веригата на най-големите венци отпред и отзад. Погледнете дерайльора. Ако рамото на дерайльора е изтеглено напред, но колелцата са на различна височина, т.е. горното е над долното и веригата описва крива, подобна на обърната латинска буква S, дължината на веригата е подходяща. Ако рамото е толкова опънато напред, че веригата минава почти без извивка, а колелцата са почти на едно ниво, значи веригата е къса. Ако пък рамото изобщо не е изтеглено напред, значи е твърде дълга.
3.Направете необходимите промени в дължината и проверете повторно. Добре е да правите промените на по-малки части, защото разделянето на веригата винаги е по-лесно от снаждането й.
fgi написа:Тъй като тези дни я свърших подобна със курбели fc-m590, наместо да се дупчат стотинки и да се купуват болчета, се продават алуминиеви дихтунги със вънфен диаметър 14мм и вътрешен 10 дебелина 2мм. Струват стотинки и вършат перфектна работа. Аз поне мисля да си поръчам по къси болтове за напред, но за временно (и не само ) ползване мисля че е по лесно от стотинките.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 14 госта