Счупена пружина на хидравлика

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Счупена пружина на хидравлика

Мнениеот kia » Пет Яну 22, 2016 7:25 pm

Здравейте, колеги.
Имам малък проблем. След отваряне на вилка за профилактика се оказа, че една от малкото части е счупена. Май се води пружина за негативен ход (вижте линка http://alfa.kachi-snimka.info/images-20 ... 82911m.jpg ).

Размерът е височина 14мм/ вътрешен диаметър 18.5мм/ външен диаметър 23.5мм/дебелина на телта е 2.5мм
Обадих се в Федер Универсал, но цената е солена( пренастройка на машини за серийно производство). Намерих един човек в Орландовци за 5 лева ще ми направи две.Ще я направи същата като размер(с разлика 0.5мм),но за твърдостта както се получи.
Та питането ми е дали да ми направи човекът и както станат или да търся оригинална или от друга вилка?
kia

Рейтинг: 1225

Re: Счупена пружина на хидравлика

Мнениеот jungleraver » Пет Яну 22, 2016 7:40 pm

Тази по-скоро е за да не се удря буталото "на твърдо" при рязко разгъване, в неделя мога да погледна дали нямам подобна от един стар пружинен бомбер, но иначе според мен каквато и подобна да сложиш все ще върши работа.
jungleraver

Рейтинг: 1725

Re: Счупена пружина на хидравлика

Мнениеот compira » Пет Яну 22, 2016 8:07 pm

И аз съм на мнението на jungleraver, че това е за рязко разгъване. Слагай смело тази която ще ти направи човека... освен ако не намериш някоя на цената на една бира ;) :beer:
Аватар
compira

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик