Колелото е на 3 години , карано сравнително малко ,но предимно по отъпкани горски пътеки. Не ми се наливат пари в този велосипед вече. Досега съм дал поне 150 лв за допълнително оборудване по него и идеята ми е след година най-късно да го продадем и да вземем чисто нов велосипед (вероятно RAM HT1.3 )
Вилката му е обикновен боклук ,но ми се иска да я посъживя, нещо взе да запъва . Не че няма да мога да си я разглобя сам ( разглобявал съм вилка за смяна на пружина rockshox xc 30) , но ми се иска ако някой има някакво ръководство или знае някакви особености за разглобяването на тази вилка да ги сподели с мен ,за да избегна евентуални щети . Вилката се води Zoom CH-327 или Zoom CH-410Е

Другото нещо което ме притеснява е ,че при завъртане на задното колело на празен ход , сякаш венците (7 броя) "плуват" в главината. Предполагам ,че главината си е наред ,защото колодките са почти долепени до каплата и тя не престъргва в тях като се завърти, а проблема е нещо между венците и главината. Ако е проблем ще е фабричен ,а не от претоварване, като зная кой и как го е карал този велосипед. Трябва ли да предприема нещо в случая , на пръв поглед ми изглежда ненормално и опасно.

Понеже не съм сигурен в обясненията си ,направих и клип:
http://vbox7.com/play:9b65253601