Въпрос за вилка

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Въпрос за вилка

Мнениеот rumenbm » Пон Апр 04, 2016 7:59 pm

Искам да попитам дали си заслужава да сменя вилката си с XCR SRSUNTOUR c rockshox xc30tk 26 и защо?Кои са плусовете?Искам също така да попитам,в момента съм с 8 скорости,курбелите са ми 3 плочи...,ако мина на 10 скорости с 2 плочи по добре ли ще е и защо?
Ще се радвам да ми помогнете!!!
rumenbm

Рейтинг: 1140

Re: Въпрос за вилка

Мнениеот Vorac » Вто Апр 05, 2016 12:29 pm

На XC30-то ми прави впечатление, че рибаунда работи чудесно. Като работа и колко тежи ми се струва същата като чисто нов XCR. Не й се износват втулките като на XCR-ът. Но пък за 2 лета каране уплътненята в долния край на ботушите си заминаха ... което май е нормално.

2х10 ми е любимото. Малко по-малко интелетктуален труд, да мислиш как да усукваш веригата. Най ми е удобно по непознат, динамичен терен, който редува спускания и изкачвания бяз предупреждение. Понеже при моето 2х стъпката между двата венеца е по-голяма от стъпката при 3х, при неочаквана промяна в терена лесно се изпълнява настройка, еквивалентна на перключване на 2-3 предавки отзад.

Друго яко нещо на х10 системите е, че то тях нататък ШиБано вкараха Shadow+.

Минус е че веригата (а май и останалите компоненти) са двойно по-скъпи от 9 скорости, и може би 4 пъти по-скъпи от старите и надеждни 8 скорости.
Vorac

Рейтинг: 1513

Re: Въпрос за вилка

Мнениеот Alexi » Вто Апр 05, 2016 6:58 pm

не са двойно по скъпи .. това важи по скоро за х11 .. 10 скоростна касета деоре ти е 22Е ,веригите са на една цена
Аватар
Alexi

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик