Настройка на скорости- София

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Настройка на скорости- София

Мнениеот etto » Пет Май 20, 2016 9:12 am

Здравейте! Скоро си купих Рам Ментор 2, но не съм байкър и не съм свикнал с превключването на скоростите на време(уча се), съответно веригата прескочи от един венец на друг, а от тогава имаше и леко шум от задния дерайльор. Естествено, реших, че ще оправя проблема сам, гледайки клипчета в ютуб. Стана по-зле, та дори и предния дерайльор почна да закача веригата на определени скорости. Въпроса ми е, мога ли да се доверя на всеки веломеханик да ми настрои скоростите добре или има и "разбирачи", като мен самия ? Колко струва подобна настройка ?

Благодаря!
Успешен ден!
Аватар
etto

Рейтинг: 1200

Re: Настройка на скорости- София

Мнениеот billclinton » Пет Май 20, 2016 10:29 am

Във всеки сервиз за велосипеди ще ти направят настройката на скоростите - друг е въпроса че не е зле да се научиш сам да ги настройваш.В началото е пипкава работата и малко изнервяща,но с времето се придобива опит и всичко става много лесно - особено сега с интернета и всичките тези клипчета които ги има качени.
Дори тука в сайта има перфектна статия за настройка на преден и заден обтегач.
Иначе предполагам че услугата не струва повече от 5 лв

http://www.mtb-bg.com/index.php/special ... -repair009

http://www.mtb-bg.com/index.php/special ... -repair007
billclinton

Рейтинг: 1525

Мнениеот Vorac » Пет Май 20, 2016 10:31 am

Често като си купуваш колело казват "Покарай и ела след месец." Идеята е че компонентите се наместват и е необходимо едно цялостно пренатягане и пренастройване след около месец. Поне от Крос и Драг винаги са ми предлагали - като част от гаранцията.

Иначе във всеки велосервиз ще ти ги настроят за сигурно 5 кинта.
Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот etto » Пет Май 20, 2016 10:57 am

Значи е съвсем постижимо да си ги настроя сам ? Ами ще се помъча повече тогава! Гледах клипчетата и дори има обяснение от човек на РАМ, но нещо стана по-зле. От ТруРайдърс не са ми казвали "ела след един месец". Благодаря ви! Утре ще го помъча и ако има неща ще спамна тук.
Поздрави,
Аватар
etto

Рейтинг: 1200

Мнениеот speeeder » Пет Май 20, 2016 12:02 pm

Да, с малко повече търпение и желание ще се научиш и сам. Най-важното е да бъдеш много внимателен на пробите след манипулациите. Много лесно можеш да повредиш компонентите ако си прекалил с някоя от настройките. И друго - свеждай до минимум карането с шумове от механизмите!
speeeder

Рейтинг: 1202

Мнениеот kinkladdze » Сря Юни 01, 2016 8:03 pm

Аз така си взех едно ново колело и скоростите все не ме кефеха как сменят,от всички сервизи (все реномирани) ми обясняваха че всичко си е ок,но мене все не ме кефеше,през тва време се зарових яко всичко дето може да се знае за скорости настройки и т.н. докато в един момент почнах да знам повече от механиците (то незнам колко са механици ,но поне те така се наричат) и да им разказвам какво съм научил:)То ва което ще те посъветвам или се довери на 100% на себе си или на 100% на механика(някав рандом),това един механик да е добър или не,го прави доверието на клиента към него.Щото и най-добрия механик като му се тропоса някой всезнайко(като мен например) на главата и е твърде вероятно да сбърка някъде.Аз лично имах огромното желание да се науча,да си регулирам скоростите сам затова си избрах първото.
kinkladdze

Назад към Веломеханик