Комплект за смяна на масло Avid Elixir?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Комплект за смяна на масло Avid Elixir?

Мнениеот Gvt333 » Съб Мар 08, 2014 2:51 pm

Колеги от къде в България мога да си купя комплект за обезвъздушаване и смяна на масло за Avid Elixir. Или как да си направя?
Gvt333

Рейтинг: 1402

Re: Комплект за смяна на масло Avid Elixir?

Мнениеот Vorac » Съб Мар 08, 2014 6:17 pm

Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот Gvt333 » Съб Мар 08, 2014 9:31 pm

Мерси колега, цял ден търся и не мога да повярвам, че в България не се предлагат. Поръчах от Англия
Gvt333

Рейтинг: 1402

Мнениеот compira » Нед Мар 09, 2014 9:23 am

И аз така направих. Добрия стар ebay и от там това http://www.ebay.co.uk/itm/Bleed-Kit-For ... 2a1f6bbabe Работи много добре и има резервни о-пръстенчета което си е плюс. А и да не говорим, че за 24 лева ще ти направят 3 спирачки във велосервиза.
Аватар
compira

Рейтинг: 2000

Мнениеот marto_bikeara » Нед Мар 09, 2014 4:01 pm

Аз карам formula,които са като avid.
Аз си направих такава система и ми излезе по-малко от 5 лв.С помощ от стругар си я направих перфектно. :beer:
marto_bikeara

Рейтинг: 1225

Мнениеот ogion » Вто Мар 11, 2014 12:16 am

Системата излиза наистина под 5лв. - спринцовките са по 60-70 стотинки, отиваш в някой магазин за пневматични компоненти и търсиш накрайник "елха" с О-пръстен, за маркуч вътрешно Ф4,5мм, с резба M5 (струва 2лв). От там си вземаш и 50 см силиконов маркуч и готово.
При мен накрайника го монтирах с много къс шлаух за една от спринцовките и като махнеш буталото, стана като фунията на шимано... без абсолютно никакви усилия смених маслото на предната спирачка в събота, а се сблъсквам за първи път с хидравлики и единствената информация беше от 2-3 изгледани клипчета :D
ogion

Рейтинг: 1220

Мнениеот Yavkata » Сря Мар 12, 2014 6:35 pm

ogion написа:Системата излиза наистина под 5лв. - спринцовките са по 60-70 стотинки, отиваш в някой магазин за пневматични компоненти и търсиш накрайник "елха" с О-пръстен, за маркуч вътрешно Ф4,5мм, с резба M5 (струва 2лв). От там си вземаш и 50 см силиконов маркуч и готово.
При мен накрайника го монтирах с много къс шлаух за една от спринцовките и като махнеш буталото, стана като фунията на шимано... без абсолютно никакви усилия смених маслото на предната спирачка в събота, а се сблъсквам за първи път с хидравлики и единствената информация беше от 2-3 изгледани клипчета :D

Много силно първо включване. Мерси колега :beer:
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот compira » Чет Мар 13, 2014 7:09 am

Към всичко може да се добави и тези игли http://paragongr.com/bg/sprincovki-i-ig ... aliza.html Имат същата щипка като на кит-а за авид. За съжаление в Пловдив не можах да ги намеря, но предполагам в София все в някоя специализирана аптека край големите болници може да има.
Аватар
compira

Мнениеот ogion » Чет Мар 13, 2014 7:26 pm

Yavkata написа: Много силно първо включване. Мерси колега :beer:

Благодаря, но засега май повече ще чета, че от 15г не се бях качвал на колело, а са се променили много нещата :beer: Но съм достатъчно грамотен технически и обичам сам да си правя ремонтите...
От няколко дни се каня да снимам и кача импровизираната шиманска фуния, дойде най-накрая момента. Спринцовката е къса и широка, от тези за зареждане на принтер, черното е няколко пласта термосвиваем шлаух, сложен да стане по-твърда връзката.
Изображение
ogion

Рейтинг: 1220

Мнениеот swat » Вто Юни 21, 2016 11:56 am

compira написа:Към всичко може да се добави и тези игли http://paragongr.com/bg/sprincovki-i-ig ... aliza.html Имат същата щипка като на кит-а за авид. За съжаление в Пловдив не можах да ги намеря, но предполагам в София все в някоя специализирана аптека край големите болници може да има.

Колега, можеш ли да покажеш отново какви са тези игли, понеже от линка вече ги няма? Благодаря предварително.
swat

Рейтинг: 1200

Назад към Веломеханик