Дупките са просто декоративни, не служат за нищо. Числата означават процент разтягане, ако инструментът влиза напълно и плътно (без хлабина). В инструкциите на този модел инструмент препоръката е 0.75 страната да се ползва ако касетата е алуминиева (рядък случай), а 1.0 - за стандартна стоманена касета.
Има някои допълнителни условности. Според мен това не е точен измервателен уред, а по-скоро ти дава груб ориентир. Сравнявал съм различни инструменти от този тип и дават различни резултати. Отделно има и субективност при тълкуването - няма скала. Също така някои хора смятат, че инструментът трябва да се притисне със сила във веригата, аз не мисля така. Но производителите не казват каква сила трябва да се приложи.
Така че моят съвет е да си замериш чисто нова верига с инструмента, след което от време на време да я проверяваш, също така ако попаднеш на много карана и съсипана верига да си направиш сравнение. Така ще си "калибрираш" инструмента, или с други думи ще се научиш да го разчиташ.
Попадал съм на вериги, в които инструмента не може да влезе, защото показалката с числата опира не в предното звено, а в задното

Веригата си работи, но всичко останало от драйвтрейна е на същото дередже.