Въпроси относно велосипед 2nd hand

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Въпроси относно велосипед 2nd hand

Мнениеот Stann » Чет Авг 18, 2016 5:27 am

Здравейте, колеги!
Нов съм във форума, а и в тази сфера, така че има доста неща да уча. Преди няколко дни си взех някакво колело 2ръка, но му излязоха някои от проблемите които не бях видял при куриера.
Смених жилата на спирачките, също и на задния венец като го настроих доколкото можах. Обаче предния дерайльор не става в това си състояние- пластинките са доста разширени и няма как да се сменят скоростите. Също така беше пукната ръкохватката, от където се сменят скоростите и аз я дочупих.
Въшросите ми са- мога ли да взема предния дерайльор от друг велосипед, пак 3степенен. Мога ли да сменя grip shift с палцови команди?
Също така е "смазвано" с някъв боклук, много прилипа на старо тракторно масло. Как да го почистя от венци, дерайльор, верига?
Благодаря предварително!
Stann

Рейтинг: 1200

Re: Въпроси относно велосипед 2nd hand

Мнениеот carmo » Чет Авг 18, 2016 1:28 pm

Обезмаслители, и търпение. Щом е с grip shift команди, вероятно не е кой знае какво и ще намериш палцов аналог на командите. Смени и предния дерайльор. Трябва да видиш за колко зъба голям венец е, дали е с горно, долно или комбинирано дърпане, и с каква (като позиция и захват) скоба се крепи към рамката. Ако за последното изречение ти е нужно разяснение, иди в някой велосервиз/магазин. Там ще ти предложат и сменят необходимото.
carmo

Рейтинг: 1930

Назад към Веломеханик