autosvet написа:Другото дето се сетих да търся дълъг болт М8 (мисля че са такива) и да затегна инструмента директно за оста на средното, така няма да може да мърда аксиално, и от другата страна да монтирам курбела и да въртя с него. Най-много да я пръсне тази капачка. Иначе от силиконовия спрей спря да скърца, но като въртя оста се усеща като стар "сух" лагер.
Горелка не става - ще скапе лака на рамката.
autosvet написа:Доколкото зная на пластмасовите не слагат грес изобщо. Иначе зная коя на къде се развива - лявата обратно на часовника, дясна (откъм веригата) по часовника. Стяга или менгеме нямам, поялник също.
Благодаря за идеите все пак
lastborn написа:Поръчах си Литиева грес от вело-м ... като не разбирам и грабнах което ми харесапроблем ли е или да карам така още месец докато се прибера да го отворя пак ? Имаики предвид че освен средното съм сложил на всеки болт/лагер при задното окачване
Brave написа:Литиевата грес може да причини подуване на някои видове пластмаси, които се използват за плъзгащи лагери - на някои рамки ставите на окачването имат такива. Другото място където се използват подобни полимери, чувствителни на литева грес са отложените по контактаната повърхност на втулките на вилката и шока - така че, както казва и bio, не виждам никакъв проблем с литиевата грес по средното, защото там няма такива. Ако окачването ти е на ролкови/съчмени лагери, пак е много малко вероятно да има проблем. Чел съм, че и някои уплътнения (о-рингове, семеринги и др.) са чувствителни към литий, но честно казано никога не съм имал проблем с такива - предполагам, че става дума само за някой от множеството видове полимери, от който се изработват уплътнители, при това не е от масовите.
autosvet написа:Свърших работата ... с един болт М8х1х40 (М8, 1мм - ситна резба, 40мм дължина на болта без главата) и две големи шайба 8,4х21х2 (8,4мм диаметър на отвора, 21мм външен диаметър, 2мм дебелина) хванах инстумента към оста на средното и с един голям (12") френски ключ след малко напъване капачките се дадоха без никакви поражения. Както предполагах - никаква грес по резбите, а на капачките имаше и по едни насечки против саморазвиванме. Старото средно е корозирало добре под капачките и като развивах лявата успях да го измъкна от дясната.
Сега като монтирам новото - медна грес по резбите и отвътре на капачката, и литиева по самото тяло за да няма повече драма.
autosvet написа:При нас е влажно и предпочитам да не ръждясва тялото.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта