Калпави задни оси

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Калпави задни оси

Мнениеот bikerstyle » Пет Сеп 02, 2016 1:21 pm

Здравейте,
скоро сменях задната ос, но след време се появи луфт. Махам задната гума, за да го отстраня и гледам оста пак се изкривила :(!: Купувам ги само за 3,50. То от цената става ясно, че не струват. Гънат се все от страната на венеца, което е разбираемо. Така де, искам да взема нещо по-скъпо и съответно читаво. С гайки 15ки съм отзад, без дискова. Потърсих и се натъкнах на тази: http://screambikes.eu/bg/shosejni-chast ... dtite.html
Въпросът ми е да очаквам ли по-добро представяне от нея? Или цената е висока заради греста към нея... Това е, трябва ми здрава задна ос. Сега главини не ми се сменят, но ако нямам друг избор ще пробвам други варианти. Ако мина на шлици ще продължава ли да се криви оста? Ако имате мнение моля споделете.
Благодаря! :beer:
bikerstyle

Рейтинг: 1180

Re: Калпави задни оси

Мнениеот Alexi » Пет Сеп 02, 2016 2:02 pm

ми тя греста е 15 лв :)
Аватар
Alexi

Рейтинг: 2000

Мнениеот Петър Велков » Пет Сеп 02, 2016 2:55 pm

А има и евтини главини с машинни лагери...
"В авангарда винаги вървят онези, чиито живот прилича на сигнална ракета. Те светят, докато летят нагоре, и гаснат нависоко по обратния път. За безкрайно целеустремените обратен път няма."

Giant Reign 1.5 (Fox + XT)
Pulse TSA⌁2 custom
Drag Izoard Dura-Ace
Giant Defy Advanced 1 Ultegra
Аватар
Петър Велков

Мнениеот compira » Пет Сеп 02, 2016 4:36 pm

Купи си куха ос. По науките (съпромат) и на практика са по-здрави.
Аватар
compira

Мнениеот fu4ko » Пет Сеп 02, 2016 8:59 pm

Аз си взех готова главина с машинни лагери от Вело-М и съм доволен.Направо се родих.Забравих какво е кривене на ос и накопани конуси и съчми.На шосейките карам с кухи оси и също нямам проблеми,но тази година видях и крива куха ос на клиент докато бях в сервиза.Всичките ми главини са на резба за зъбчатките.
Cross Sprinter
fu4ko

Рейтинг: 1344

Мнениеот thepowerofone » Пет Сеп 02, 2016 10:07 pm

bikerstyle написа:... Потърсих и се натъкнах на тази: http://screambikes.eu/bg/shosejni-chast ... ite.html...

Преди много години, като карах Драг Хакер, имах същият проблем и си бях взел въпросната ос. Все същият ташак е като останалите за по 3,50 - счупи се. Superior quality пише на опаковката, а у - боклук, произведен от самовлюбени британски задници :).
Иначе оригиналната ос на Formula главината изкара най-много, но накрая се счупи. Пробвай с куха ос, наистина, и като ти писне, смени главината и венците с такива на шлиц. Може да се наложи да смениш и верига, команда и заден дерейльор. Тва е положението.
Аватар
thepowerofone

Мнениеот mtbstunt99 » Вто Сеп 27, 2016 7:01 pm

И на мен ми е крива задната ос, а също така и всички спици на каплата са супер хлабави а каплата ми е нова на 2 месеца двустенна за 28 лв. И не мога да разбера защо толково бързо се искриви оста и се разлабиха спиците. Дали е защото постоянно карам на задна гума винаги когато излизам. И от няколко дни започна някакво хрупане да се чува доста силно но незнам от къде е дали е от каплата и ако е защо се появи. А иначе дали си струва да я заведа да я центроват и да си купя нова ос.
mtbstunt99

Рейтинг: 1190

Мнениеот Speedmaster™ » Вто Сеп 27, 2016 7:49 pm

http://tandemcycles.com/index.php?route ... uct_id=280
Аз имах същия проблем но с велосипед драг маратон който подарих на баща ми за рожден ден,също бе с плътни оси и задната се разтягаше и в един момент се късаше от теглото на колоездача.Смених с други плътни оси многократно и всичко се повтаряше докато не смених с куха ос от линка+qr автомат.За по евтино може да се ползва шиманска от най нисък клас и няма да имате проблем,стига велосипеда да се кара нормално.
Аватар
Speedmaster™

Рейтинг: 1448

Мнениеот mtbstunt99 » Вто Сеп 27, 2016 8:43 pm

Ами като имам хлабави спици сигурно и самата капла си е крива, щото като карам и опира в накладките да я водя ли да ги стегнат и центроват или мога да си го оправя сам.
mtbstunt99

Рейтинг: 1190

Назад към Веломеханик