sr suntour raidon промяна на ход

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

sr suntour raidon промяна на ход

Мнениеот Ivandragc2 » Нед Сеп 15, 2019 12:27 am

Имам вилка sr suntour raidon. има опция да се сменя хода като се пренабива един нит и може да става 80 100 120 140. В момента е на 120 но ми се иска да я направя на 140. Това което ме спира е, че на мой познат със същата вилка направена на 140 ход му се счупиха две втулки. По някакъв начин на един скок(не знам колко висок) но стеншъните са влезли над втулките, които са по стените на ботушите и са ги избили и смачкали на дъното и вилката получи доста голям луфт и сериозни надирания по стеншъните макар и в най-долната им част. Въпросът ми е някой дали знае каква е причината това да се случи? Дали е недомислена вилката или просто и е дошло времето от много мъчене? Безопасно ли е аз да го направя на сравнително нова вилка или да не рискувам?
Ivandragc2

Рейтинг: 1200

Re: sr suntour raidon промяна на ход

Мнениеот imarh » Нед Сеп 15, 2019 8:40 am

Аз го направих на два Райдона. На единият в сервиз, другият сам.
Едната е на синковеца, който скача и спуска доста по-смело от мен с C2, но пък е 34кг. А аз с Шокблейз Р6, но пък съм 90кг. Държиме вилките доста меки. Неговата е на 4 атм, моята на 5.5. Вече повече от половин година не е имало никакви драми или проблеми. А сме ходили няклко пъти на Боровец, в Ловния, Южния парк и Камбаните.
imarh

Рейтинг: 1416

Re: sr suntour raidon промяна на ход

Мнениеот IvanTheMan » Нед Сеп 15, 2019 8:40 am

Видиш ли вилка дето пише думичката Suntour - бегай
IvanTheMan

Рейтинг: 1110

Назад към Веломеханик