Въпрос за вадене на спици.

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Въпрос за вадене на спици.

Мнениеот danchoky » Сря Сеп 25, 2019 7:46 pm

Здравейте,
Онзи ден като почиствахме бараката, на двора, изникна старото колело на тате. 12 скоростен Феникс с тънки гуми. Нещо ме засърбяха ръцете при перспективата за бюджетна шосейка и реших да го стегна, нищо, че е ретро. С изключение на обтегача всичко изглежда, че е изправно, НО има много ръжда по хромираните части. На повечето места не е проблем, защото пада от кока-кола (взех си и преобразувател), а и аз имам намерение да ги мина със спрей боя. Все пак спиците се чистят трудно и искам да питам, дали ако ги свалям, чистя и боядисвам една по една, ще трябва да се балансира каплата на ново. Нямам опит или инструмент и не ми се занимава с майстори, а пък каплите са си прави и без луфт.
danchoky

Рейтинг: 1200

Re: Въпрос за вадене на спици.

Мнениеот fu4ko » Сря Сеп 25, 2019 8:39 pm

Разбира се,че ще трябва да се центрова каплата :D
Cross Sprinter
fu4ko

Рейтинг: 1344

Re: Въпрос за вадене на спици.

Мнениеот SStoeV » Чет Сеп 26, 2019 1:51 pm

danchoky написа:Здравейте,
Онзи ден като почиствахме бараката, на двора, изникна старото колело на тате. 12 скоростен Феникс с тънки гуми. Нещо ме засърбяха ръцете при перспективата за бюджетна шосейка и реших да го стегна, нищо, че е ретро. С изключение на обтегача всичко изглежда, че е изправно, НО има много ръжда по хромираните части. На повечето места не е проблем, защото пада от кока-кола (взех си и преобразувател), а и аз имам намерение да ги мина със спрей боя. Все пак спиците се чистят трудно и искам да питам, дали ако ги свалям, чистя и боядисвам една по една, ще трябва да се балансира каплата на ново. Нямам опит или инструмент и не ми се занимава с майстори, а пък каплите са си прави и без луфт.

Подготви се, че повечето спици ще се скъсат при развиването им, и да, трябва да се центрова каплата.
Аватар
SStoeV

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик