Настройка на кормило

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Настройка на кормило

Мнениеот tbk515 » Пет Ное 29, 2019 6:20 am

В момента карам с кормило с 5° издигане и 9° назад, старото също беше толкова. Като хвана немонтирано кормило с тези градуси ми е удобно, но ако държа с 7° извивка назад ми идва неудобно при положение, че ширината им е еднаква.
Въпросът ми е: може ли кормило с 5° х 7° извивки да се завърти до положение на удобство като 5° х 9°?
Благодаря!
Аватар
tbk515

Рейтинг: 1360

Re: Настройка на кормило

Мнениеот bratlence » Пет Ное 29, 2019 2:51 pm

Няма начин! Може да го нагласяш колкото си искаш, за да може в статично положение да се усеща така както и другото (ако има минимална разлика в геометрията), но когато започнеш да караш и да завиваш разлика ще има. Не ти пречи да пробваш все пак. То едно правило, което да следваш няма! Слагаш го както си мислиш че ще ти е удобно и пробаш. Ако не ти се получава сменяш позицията и пробваш пак.

Ако си карал месеци и месеци с едно кормило, една лапа, едни спейсъри, направиш ли промяна ще я усещаш и това е. Покарай известно верме и ако не ти е удобно просто сменяш кормилото. То като цяло или ще свикнеш или не...

Да не би да реши да си вземеш ново карбоново кормило, с по различна геометрия и сега да ти е неудобно?? :D
bratlence

Рейтинг: 1164

Назад към Веломеханик