Решил съм да си боядисам кормилото (от алуминий е), та реших да попитам за някой друг съвет относно избора на боя, грунд, лак и подобни работи. Преди да пусна нова използвах търсачката и открих една стара публикация, която даде отговор на повечето ми въпроси. Открих също и ТОВА ВИДЕО.
Не ми се е налагало да боядисвам каквото и да било преди, тъй че това ще ми е сефте. Замислил съм да си купя шпрейове с боя, шкурка, някакъв грунд и лак (предполагам ще трябва) и да си боядисам кормилото в гаража. Държа да стане хубаво, или поне ще опитам, и ми трябва съвет относно
Като цяло, сега ми остава:
- да избера боя, която да използвам. Искам да ематова и да е с добро качество. Във видеото се използва MONTANA GOLD и това е боя за графити, за която знам, че е сред най-добрите на пазара. За сега съм се насочил към нея, но ако имате други предложения за нещо по-добро давайте!
- да избера грунд/основа. По мое виждане грунда би бил толкова важен колкото и боята, все пак това е основата върху, която стои всичко останало.
- лак? Искам да постигна матов ефект, не знам обаче дали трябва да сложа матов лак или изобщо дали трябва да сложа лак...
В Метро съм гледал, че имат авто боя на флакончета и мислих да си купя от там, но все пак искам да направя нещо с максимално добро качество, ако може и да е съвършенно... Та ако някой има идея от къде мога да ги купя тези неща, било то online магазин или някое място в София/Пловдив кажете.