Имам, да се надяваме, малък проблем с предната част на колетото. Преди може би седмица ми избиха клапаните и си го изкарах на колелото. Сега се налага да сменям курбел, а тъй като е стар модел ще се налага да сменям и задните венци(които са пет, значи и ръчките за смяна на скоростите ще се сменят). Така де, нервите са лош съветник.
Проблемът ми отпред е, че когато карам, гумата и рамата не са на една линия. Завъртя ли леко, за да ги изравня, колелото отива надясно. Демонтирах предната гума, уверих се на няколко пъти, че е поставена правилно(отпред няма много опции за грешки), уверих се и, че самото кормило заедно с тръбата са прави, но проблемът си остава.
Колелото е Drag ZX модел 2001 г.

За да не е на сухо, ето и снимки:

На втората снимка като че ли се вижда, че самата гума не е в една линия с рамата(в частта на вилката). Вариант е самата вилка да е леко крива, колкото да създава проблема.
При задната гума е по-сложна системата, тъй като там самата ос има повече място за шаване и можеш да направиш гумата в една линия с рамата или пък да ходи на някакви градуси встрани, но на предната гума просто го няма този вариант. Слагаш я, тя си влиза в леглото, стягаш и караш.