Препоръчайте ми средно движение на квадрат.

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Препоръчайте ми средно движение на квадрат.

Мнениеот ianiovski » Пет Окт 02, 2020 7:24 pm

Здравейте, преди няколко месеца дадох колелото на майстор да ми махне лагерите и да ми сложи касета . От когато ми я сложи имам само ядове с това средно движение ,лагерите скърцаха . Ядосах се и си купих инструменти за да го сваля и да видя какво се случва , след като го свалих по него нито има марка нито нищо ,като завъртя лагерите на ръка усещам как хрупат топчетата вътре , не се върти гладко . Какво трябва да премеря за да видя какъв е моят модел касета ? Също така искам да ми препоръчате нещо среден клас да е надеждно и да не издава разни скърцащи звуци . Бюджета ми е около 25 лв .

Ето това ми е сегашната касета :

Изображение

Сега премерих дължината от края на лагер до другия край на лагера ми е точно 6 см ,но сигурно ще трябва да премеря отдолу рамката колко см е .

Колелото е старичко Bianchi Grizzly

П.С. 2 Май се е мерило дължината на цялата ос , сега премерих моята и е 11 см = 110 мм .

Мисля ,че това е моята касета 110 мм : https://www.dimibike.com/velosipedi-kol ... kaseta.htm
Капачките изглеждат подобни на моите .
Предполагам ,моята дължина на корпуса е 68 мм ,но утре ще го премеря .
Какво означава това : Широчина на корпуса: 68 mm, 70 mm, 73 mm
че този тип касета става за тези широчини на корпуса ли ??? И вече само дължината на оста е от значение ?
Bianchi Grizzly
Аватар
ianiovski

Рейтинг: 1200

Re: Препоръчайте ми средно движение на квадрат.

Мнениеот ЕДИН ЗАВЕТ » Съб Окт 03, 2020 7:51 am

[quote="ianiovski"]Здравейте, преди няколко месеца дадох колелото на майстор да ми махне лагерите и да ми сложи касета . От когато ми я сложи имам само ядове с това средно движение ,лагерите скърцаха . Ядосах се и си купих инструменти за да го сваля и да видя какво се случва ...

1.Случило се е следното -майсторът ти е сложил стара касета.
2.Размерът е - /това пише на опаковките / - 111.
3.Бюджетът ти е достатъчен за този тип касети .
4.Специалистите препоръчват под рамката /средното / да се пробие отвор / 6 - 9 мм /за да не се задържа вода -нищо ,че лагерите са капсуловани... :wavey: Действай !
ЕДИН ЗАВЕТ

Рейтинг: 1183

Мнениеот ianiovski » Съб Окт 03, 2020 6:16 pm

Поръчах я днес и в Понеделник ще е при мен ,ще пиша какво е станало . Човек трябва да си пипне всичко сам за да е като хората ,иначе всеки гледа да ти вземе парите и да бяга за следващия клиент .
Bianchi Grizzly
Аватар
ianiovski

Мнениеот ianiovski » Чет Окт 08, 2020 9:45 am

Днес ми пристигна средното движение и го сложих , всичко паста като хората и нямам шумове от средното движение.Обаче имам друг малък проблем ,след като мих с обезмаслител задните венци(касета) на задната капла като напъна повече на педалите се чува леко пукане ,съмнява ме че обезмаслитела е измил смазката от лагерчето ,ще си поръчам и инструмент за сваляне на задните венци и ще сменя целия лагер,че сигурно ми е връстник От друго може ло да пука ?Каплата ми е чисто нова и до преди чистенето го нямах този проблем.Ще ми е за урок с обезмаслител да не мия колелото повече.

П.С. От доста време много рядко се случва да превърти веригата , мисля ,че проблема пак идва от задните венци ,защото всичко друго съм сменил .

Ето и клипче със въпросното пукане :

https://dox.abv.bg/download?id=63b0ee824b# - Линк за сваляне
Bianchi Grizzly
Аватар
ianiovski

Назад към Веломеханик