Теч от лостчето на спирачка

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Теч от лостчето на спирачка

Мнениеот NikolaG » Чет Ное 05, 2020 12:53 pm

Здравейте.При смяна на накладки(съответно прибиране на буталцата на калипера),от лостчето започна да изтича масло.Проверих всички болтове,всичко е както трябва.Струва ми се,че теча на масло е от буталото на лостчето,а спирачката е Shimano Deore XT M8000.Та въпроса ми е дали с ново масло и обезваздушаване ще се оправят нещата или ще трябва ново лостче? :look:
NikolaG

Рейтинг: 1200

Re: Теч от лостчето на спирачка

Мнениеот Alexi » Чет Ное 05, 2020 2:47 pm

В спирачката ти е имало повече масло от необходимото и при прибиране на буталата докрай то прелива през капачката .. забърши маслото и не я пипай повече ,няма да тече и не е повредена :beer:
Аватар
Alexi

Рейтинг: 2000

Мнениеот NikolaG » Пет Ное 06, 2020 6:47 pm

Проблемът е,че изтече доста и лостчето пропадна,т.е. лостчето при натискане стига до грипа... :dontknow:
NikolaG

Рейтинг: 1200

Мнениеот Вилката » Пон Ное 09, 2020 12:40 pm

Важно е да обясниш(или най-добре да качиш снимка) от къде точно е изтекло.
Със сигурост ще се наложи допълване и обезвъздушаване на спирачката.
Тоя модел спирачки аз лично допълвам един два пъти докато се износят накладките, а монтажа на нови накладки го правя с отворен блийд порт и закачена фуния за обезвъздушаване на лоста. Така хем си осигурявам еднаква работа на спирачката през целия живот на накладките, хем при монтаж на нови, прибирането на буталата става много лесно.
Аватар
Вилката

Рейтинг: 2000

Мнениеот icpart » Съб Ное 14, 2020 7:33 am

Тази процедура я правих вече това лято на задната ми спирачка. При мен се беше омазнило точно където влиза лостчето на буталото. Имам същото ХТ8000. Направих пълно сервизиране с разглобяването на лостчето. Прегресирах вътре леглото на буталото със силиконова грес и вече 3-ти месец всичко е пушка. Е после ще трябва да обезвъздушиш и смениш маслото така или иначе. Много ми помогна това видео.
https://www.youtube.com/watch?v=Z43tGeGkYec
В Алито видях че китайците продават някакви титаниеви бутала за ХТ-то и даже се чудя дали да не поръчам да видя как ще е. Дали ще е по-добре от оригинала се чудя.
icpart

Рейтинг: 1380

Назад към Веломеханик