Предложения за капла 29"

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Предложения за капла 29"

Мнениеот danchoky » Пет Яну 22, 2021 12:15 am

Здравейте,
днес към 18:00 една кола ме блъсна странично, докато карах до тротоара (тя тръгна, точно като минавах до нея) и предната предната шина стана малко кривичка. Струва ми се, че си е направо прегазена-ще прикача снимка. Та, сега не знам дали има смисъл изобщо да питам за изправяне или направо да питам за нова. Колелото си го карам в София предимно, но отвреме навреме карам по пътеки и четрни пътища в околията (Кремиковци, Войнеговци и т.н) и на Витоша. Искам да кажа, че ми трябва нещо което, все пак има някаква издържливост, а сегашната капла си беше ок. Направих бързо търсене в гугъл и се спрях на това:

https://belbike.bg/kapli-i-komponenti-z ... &order=ASC

Главината е Деоре, което би трябвало да е ОК, но за шините си нямам идея как вървят марки и класове. Има и вариант да използвам сегашната главина, обаче аз не мога да се занимавам с разплитане и наплитане, а и се съмнявам, че вело-майсторът ще ми се зарадва :D.

П.С. Аз като цяло съм добре, но колената ме болят и усещам как утре няма да мога много да ходя. Главата не съм я удрял и след ПТП-то си продължих с дейностите без да бутам колелото, нищо че гумата прави синусуидни движения.
П.С 2 Оффф, то пък на тази капла не мога да монтирам диска си май. Той е с шестограмни болтове.
Прикачени файлове
shina.jpg
shina.jpg (52.32 KiB) Прегледано 480 пъти
danchoky

Рейтинг: 1200

Re: Предложения за капла 29"

Мнениеот Gworan » Пет Яну 22, 2021 6:43 am

Може на center lock главина да се сложи преходник за диск на шест болта. Шините на Crosser са ок, даже за парите си е супер, предвид че нова само шината е към 15тина лева...
Аватар
Gworan

Рейтинг: 2000

Re: Предложения за капла 29"

Мнениеот danchoky » Пет Яну 22, 2021 4:58 pm

Да, видях че се продават адаптери. Искам да питам дали на XCR-а с 9мм ос може да се монтира 10мм главина. Сигурно може, обаче трябва ли да се пили и т.н?
danchoky

Рейтинг: 1200

Назад към Веломеханик