Главина

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Главина

Мнениеот Ns love » Пет Май 21, 2021 9:09 am

Здравейте!
От известно време когато завъртя задната гума, касетата започва да се клати на ляво и на дясно. Ходих на механик, той ми каза че всичко е затегнато по касетата и най-вероятно е нещо вътре в главината. Също когато завъртя задната гума се чува и нещо като изпукване от главината, но съвсем тихо или когато въртя назад. Въпроса ми е дали знаете какво може да е и дали е опасно да се кара така защото освен звуци и клатенето на касетата нямам други проблеми.
Ns love

Рейтинг: 1200

Re: Главина

Мнениеот damon » Вто Май 25, 2021 9:39 am

Ако касетата е стегната, значи има луфт от лагерите на фийхъба. Ако главината е с капсулавави лагер, върви на механик да го смени - не е трудно. Ако е шимано или друга с конусни лагери - пак може да се направи нещо, но е по-сложно, трябва и специален инструмент да се развие лагера, вътре са едни малки сачми, не знам дали някой ще му се занивава при цената на цяла нова главина. Кажи каква е главината, за да ти кажем как да постъпиш най-добре.
damon

Рейтинг: 1445

Назад към Веломеханик