Ключ M30 за средно движение PRAXIS?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Ключ M30 за средно движение PRAXIS?

Мнениеот Drunken MadLoud » Пон Яну 03, 2022 3:04 pm

Здравейте, поради някои причини ми се върти из главата идеята за покупка на курбели PRAXIS заедно със специфичното им средно движение. Случайно някой да знае магазин/сервиз за колела в София, които разполагат със такъв ключ (или алтернатива) за монтаж на средното движение? Или евентуално ако някой от вас разполага с такъв? Благодаря предварително. :beer:
Това е въпросният ключ:
https://www.bike24.com/p2265590.html
Аватар
Drunken MadLoud

Рейтинг: 1840

Re: Ключ M30 за средно движение PRAXIS?

Мнениеот martin.radev » Пон Яну 03, 2022 7:16 pm

Praxis се използва от Cube, което ме кара да мисля, че всеки от магазините на Bike Center със сервиз - ще трябва да го имат.
Аватар
martin.radev

Рейтинг: 2000

Мнениеот Drunken MadLoud » Пон Яну 03, 2022 8:51 pm

Благодаря ти за информацията, ще ги разпитам. :beer:
Аватар
Drunken MadLoud

Мнениеот Drunken MadLoud » Вто Яну 04, 2022 8:57 pm

Здравейте, проверих и Bike Center действително разполагат с въпросния инструмент за монтажа на средното. Сега обаче чуденето е друго. Какво точно средно ми трябва за рамката...съответно пак на Praxis. Признавам, че драйвтрейна не ми е силна страна, а и със всичките нови стандарти, става все по объркващо. Рамката e Pipedream Sirius S5, на сайта им са написали че е за External cups/Bearings. Чуденето ми е кое точно средно трябва да си купя, стандартното на резба Praxis M30 BSA или M30 T47 E.B.? Предполагам второто, но и не съм съвсем сигурен. Другият въпрос е дали въобще съм нацелил правилния курбел. Курбелите са Praxis Cadet Gen 2, 175мм дължина, Q-Factor 172мм, ще се ползва с плоча Absolute Black Round 32th 3мм offset. Според сайта на Pipedream, обаче chain line-a за 32 зъба плоча трябва да е 49мм, а тези курбели трябва да се използват с 6мм offset плоча, за да се достигне въпросния chain line. Мислите ли, че все пак ще се получат нещата, или да ги отказвам, да продавам плочата и да си купя Shimano XT M8000 курбелите...въпреки, че и там не съм много сигурен как ще се получат нещата. Рамката ще се ползва с 11 скоростна система XT и касета Sunrace 11-46. Благодаря ви много предварително за мненията и съветите. :beer:
Аватар
Drunken MadLoud

Мнениеот jayblack » Вто Яну 04, 2022 11:30 pm

Средното, което ти трябва е M30 BSA, тоест първото. Относно плочата, няма да е идеално, но няма и да е чак такъв проблем. В сайта на пайпдрийм дават 34зъба плоча с 3мм офсет, тоест чейнлайн 52мм. Просто по-малката плоча има възможност да стои по-близко без да прави контакт с рамката. Ти няма да се възползваш от това и твоя чейнлайн ще е като с плоча 34зъба.
Pinkbike написа:... fork that is as sensitive as an emo teenager kid.
Аватар
jayblack

Рейтинг: 2000

Мнениеот Drunken MadLoud » Сря Яну 05, 2022 12:19 pm

Средното явно поне съм го уцелил при поръчката, въпреки съмненията ми. За плочата го мъдря още дали да я запазя, и да видя какво ще е положението с нея. Така или иначе рамката ще се ползва с 27.5х3.00 гуми и се надявам офсета на плочата поне да спомогне, за да няма триене на веригата в гумите. Благодаря още веднъж за мненията и съветите. :beer:
Аватар
Drunken MadLoud

Назад към Веломеханик