Въпрос за касета , при добавяне на среден мотор.

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Въпрос за касета , при добавяне на среден мотор.

Мнениеот peshaka11 » Сря Фев 05, 2025 12:50 pm

Здравейте , доста четох ,но не намерих отговор и е време за първия ми пост тук :) . Електрифицирах един cube със среден мотор , всичко мина добре , сработи ,но chainline-a се измести малко навън , което доведе до падане на веригата от средното движение , когато опитам да кача най-ниските предавки .Мотора е сравнително нов модел и още няма много офсетни венци за него , та това което измислих е да редуцирам броя на венците в касетата и да си оставя най-необходимите и със спейсъри да я избутам навън .
Нямам представа дали е възможно и дали така ще стане абсолютен новак и в колоезденето и е електрифицирането съм :D . Та касетата е 10 скоростна CS-LG400 11-48T , а дерейльора Cues RD-U6000-GS. Ако е от значение мотора е Toseven DM-01 с 42т венец с 10мм офсет .
Благодаря на всички включили се :peace:
Аватар
peshaka11

Рейтинг: 1200

Re: Въпрос за касета , при добавяне на среден мотор.

Мнениеот ЕДИН ЗАВЕТ » Сря Фев 05, 2025 2:32 pm

Вероятно има много варианти, аз ти предлагам най-простия : С дерайльора елиминираш най-крайните венци /долния ограничител вероятно може да блокира три венеца / и караш щастливо ... :wavey:
ЕДИН ЗАВЕТ

Рейтинг: 1163

Мнениеот peshaka11 » Сря Фев 05, 2025 3:52 pm

Не ми се иска да оставам без точно тези предавки , но в ако не намеря друг начин , това ще е. :beer:
Аватар
peshaka11

Мнениеот the_rookie » Сря Фев 05, 2025 4:16 pm

Не ми се рови за подробности, но мисля, че ако намалиш ширината на средното ще си решиш проблема с линията. Малко снимки не биха били излишни.
Аватар
the_rookie

Рейтинг: 2000

Мнениеот motomarzel » Сря Фев 05, 2025 4:44 pm

Аз до колкото виждам от сайта на "производителя" явно има начин зъбното колело да се обръща или линията на веригата да се коригира посредством промяна на начина на монтаж на зъбното колело върху "паяка".
Би трябвало по подразбиране да бъде настроен с "нормална" линия на веригата - 50мм, с която не би следвало да имаш проблеми и веригата не би следвало да пада..
https://to7motor.com/product/dm01-e-bik ... rive-motor

Дай няколко снимки, за да не гадаем.
Аватар
motomarzel

Мнениеот peshaka11 » Сря Фев 05, 2025 5:19 pm

73mm е при мен дължината на отвора и още 2 шайби по милиметър има за да не опира редуктора в рамката и става около 54,5мм , стандартно венеца е -9мм офсет 46т стоманен , аз взех този 42т :
https://a.aliexpress.com/_EvAN1e4 , събра се на магия с леко препилване на корпуса на редуктора (по-малък с отрицателен офсет е абсурд да влезе) . В гаража на приятел е "проекта" :D . Ще го снимам при първа възможност , иска ме се да имам поне една голяма плоча за да мога да катеря по-големи наклони без да тормозя много мотора.
Аватар
peshaka11

Мнениеот the_rookie » Сря Фев 05, 2025 6:09 pm

Тогава махаш най-малките три (ако са отделни) и изнасяш касетата навън! При тея обороти 11 и 13 ми се струват напълно излишни. Не ми е ясно мотора къде има най-висок кпд и макс. въртящ момент, но мощноста вероятно се отнася за 160 оборота.
Аватар
the_rookie

Мнениеот peshaka11 » Чет Фев 06, 2025 10:40 am

Май при моята касета се махат само двете най-малки венци ,а и те играят роля за контра на гайката май :( .
https://www.ebike24.com/media/image/d1/ ... 80x520.jpg Поправете ме ако греша и могат да се махнат или в краен случай , да взема друга касета , която мога да си пренаредя и ще се срабори с дерейльора :wavey:

п.с. Мисля че не може да се разнити и "преправи" касетата , но ако има начин ще е супер :D .
Аватар
peshaka11

Назад към Веломеханик