Здравейте,
и двете ми колела - планинско и шосейно - са с 11ск. касети SunRarce 11-46T и най-малкият венец 11Т започва да прескача доста бързо и вече "малко" се стресирам като включа на най-малкия венец, защото никога не знам дали няма да прескочи...
В случая става въпрос за шосейното колело. След около 1400км с нова верига и нова касета, всичко беше все още наред, но леко затегнах оста, понеже имаше малък луфт и след това венецът започна да прескача - не знам каква беше връзката?
Сложих нов венец 11Т Shimano, смених и веригата, понеже беше за смяна, но за моя най-голяма изненада, новият венец прескача с новата верига... Пробвах и с нова верига Sram, пак същата работа... Смених и водещата ролка на дерайльора (с тази от планинския велосипед - не нова, но работеща там), както и прегледах жилото на командата, но пак няма промяна...
Имате ли някакви идеи, защото аз наистина се ичерпвам от идеи? Изкривено рамо на дерайльора възможно ли е да създава такива проблеми?
P.S. Сетъпът на шосейното колело е "леко" нестандартен, защото беше с главина с вградени скорости, сътветно сложих ново задно колело и дерайльор със стандартно удължаващо ухо и това работеше доста добре доскоро. Смятам, че въпросното ухо не е изкривено, защото велосипедът не е падал, но откривам лек луфт в ухото на самия дерайльор.