Въпрос за вътрешно окабеляване

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Въпрос за вътрешно окабеляване

Мнениеот ULF » Съб Ное 01, 2025 9:11 am

Привет, Прерових форума, но не намерих отговор на моята питанка.... Имам рамка, която оригинално е с 2 вътрешни жила и едно външно маркуче. Двете брони на скоростите вървят в рамката, а спирачното маркуче се движи под рамката. Искам да преправя велосипеда от 3х8 на 1х12 и съответно жилото на предния декланшор отпада и ми се освобождава място за прекарване на спирачния маркуч в рамката. Проблема е, че командата и спирачката са отдясно, а дупките на рамката са по 1 отляво и отдясно. Мога ли да "сгъна" малко повече маркуча на задната спирачка и да го вкарам в дясната дупка на рамката, а жилото на командата да си върви в лявата дупка? Ако вече е коментирано, съжалявам но не го намерих...
ULF

Рейтинг: 1220

Re: Въпрос за вътрешно окабеляване

Мнениеот Bi11y » Съб Ное 01, 2025 12:56 pm

ULF написа:Привет, Прерових форума, но не намерих отговор на моята питанка.... Имам рамка, която оригинално е с 2 вътрешни жила и едно външно маркуче. Двете брони на скоростите вървят в рамката, а спирачното маркуче се движи под рамката. Искам да преправя велосипеда от 3х8 на 1х12 и съответно жилото на предния декланшор отпада и ми се освобождава място за прекарване на спирачния маркуч в рамката. Проблема е, че командата и спирачката са отдясно, а дупките на рамката са по 1 отляво и отдясно. Мога ли да "сгъна" малко повече маркуча на задната спирачка и да го вкарам в дясната дупка на рамката, а жилото на командата да си върви в лявата дупка? Ако вече е коментирано, съжалявам но не го намерих...

Аз прекарах командата за задния декланшор - маркуча на спирачката си го оставих както е .
Bi11y

Рейтинг: 2000

Мнениеот ULF » Съб Ное 01, 2025 1:41 pm

Рамката е дамска и фабрично няма стойка за вода, а ми се ще да сложа. Маркучето на спирачката много ми пречи за бидончето и за тва обмислям как да го напъхам в рамката... Conway ML4 е рамката, ако има някакво значение.
ULF

Рейтинг: 1220

Мнениеот Bi11y » Съб Ное 01, 2025 10:26 pm

Аз съм сменял алуминиев нит с резба - принципа е като при нитачката . Защо трябва да преместваш маркуча заради бидона - много велосипеди си минава покрай бидона (Trek Procalibler AL 2019) .
Bi11y

Мнениеот Sprinter » Нед Ное 02, 2025 9:21 am

ULF написа:Рамката е дамска и фабрично няма стойка за вода, а ми се ще да сложа. Маркучето на спирачката много ми пречи за бидончето и за тва обмислям как да го напъхам в рамката... Conway ML4 е рамката, ако има някакво значение.

Така, като го гледам на снимки в интернет, маркуча на спирачката минава отдолу и не би трябвало изобщо да има отношение към стойката за бидон? Даже има предвидени монтажи за две стойки?
Аз бих използвал свободният отвор за дропър - струва ми се, че ще може да мине покрай средното, а пък ако толкова държиш да прибереш и спирачката - може да пробиеш още една дупка отляво - отново на снимка ми изглежда, че удебелението на рамката, където влизат кабелите е достатъчно дълго, даже с малко играчка може да се приспособи нещо такова https://www.bike24.com/p2565753.html
Sprinter

Рейтинг: 1822

Мнениеот Alexi » Нед Ное 02, 2025 9:35 am

можеш ,няма да и пречи а можеш да направиш и втора дупка отляво .. с прибрани жила и маркучи изглежда по естетично и като цяло няма съвременна рамка на която да се подмятат отвън ,гледам дори Крос и Драг взеха да ги прибират .
Аватар
Alexi

Мнениеот Bi11y » Нед Ное 02, 2025 9:40 am

https://www.aliexpress.com/item/1005009 ... in_prod%3A

Интересни неща измислят китайците ...
Bi11y

Назад към Веломеханик