Дата на проозводство на масло? :)

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Дата на проозводство на масло? :)

Мнениеот alexmitev » Сря Дек 17, 2025 5:13 pm

(предупреждавам, може да ви трябват пуканки за тази тема :lol2: )

Здравейте,

Понеже наскоро купих грес SRAM butter от Байк център, която е с дата на производство 2021-ва :boggled: , реших да проверя и другите неща в поръчката - масло Fox 20WT и масло Motorex 4W.

Оказва се, че датата на производството на маслата никъде не е отбелязана на тубата и общо взето не е практика да се обозначава :banghead:
За мен е необяснимо как може да си купиш масло за 80лв/л от марков уважаващ себе си производител и дори да не можеш да разбереш кога е произведено...

На Fox писах един мейл и хората веднага ми отговориха, че маслото е произведено в рамките на последната година (а междувременно маслото изчезна като продукт от сайта на Байк център, все едно са чакали да купя последната туба?).

С Motorex обаче ударих на камък...

От motorex.bg твърдят, че не могат да ми съдействат, ако маслото не е закупено директно от тях и че ползват различни кодове за различните дистрибутори?! Което е доста странно, защото в Швейцария, Motorex едва ли са предвидили да произведат точно 100 туби за Байк център с код примерно BG-BC... Трябало да се обадя в Байк център.

Добре, писах им мейл, който те отсвириха, обадих се и им казах, че има код специално за тях, но това не помогна и казаха да се обадя обратно в motorex.bg.
Обадих се отново в motorex.bg. Оттам техническият консултант Петко Георгиев беше доста груб и общо взето ми каза да си *** майката, но преди това каза няколко интересни неща:

1. motorex нямат дистрибутори в България (както е видно и от сайта им!) и Байк център не са им дистрибутор (въпреки обратното твърдение от първия разговор). На етикета пише, че Никол Байк Център са вносител - явно директно от Швейцария?
2. На въпроса ми откъде тогава е закупено това масло, отоговрът беше, че това е фирмена тайна и щом кодът не съответсва на нищо в тяхната система, маслото в тубата може да не е Motorex(!)
3. Според него моето искане било все едно да си купя масло Castrol от Метро и после да се обадя в Castrol да ми казжат дали е оригинално. За мен всеки уважаващ себе си производител би трябвало да ползва кодове или холограмни стикери или восъчни печати ако трябва, които да означават нещо в системата му.
4. В крайна сметка казах, че ще се обърна към Motorex Швейцария, а г-н Георгиев каза, че не може да ме спре :roll2: Сега чакам отговор от тях, да видим аджеба може ли да се разбере нещо или не :)
"Фиксираната (заварена) седалка на ST 530 S остава неподвижна при каране.
Планинският велосипед ST 530 S се продава със звънец, фар и стоп, светлоотразители на каплите и педали."
alexmitev

Рейтинг: 1378

Re: Дата на проозводство на масло? :)

Мнениеот Boyan1984 » Сря Дек 17, 2025 5:25 pm

Абе кво се занимавате с тукашните шмекерии. Купувайте си директно от Германия с гъбко и мирна главица. Отдавна зарязах БГ търговците и не купувам почти нищо за байка ми оттук. Единствено минерално шиманксо от литър и смазка muc off за веригата веднъж на година и половина...
Let's fucking DIE!
Boyan1984

Рейтинг: 2000

Мнениеот alexmitev » Сря Дек 17, 2025 5:31 pm

Boyan1984 написа:Абе кво се занимавате с тукашните шмекерии. Купувайте си директно от Германия с гъбко и мирна главица. Отдавна зарязах БГ търговците и не купувам почти нищо за байка ми оттук. Единствено минерално шиманксо от литър и смазка muc off за веригата веднъж на година и половина...

В случая ми трябваше спешно, понеже исках да обслужа вилката преди да карам, а и не исках да оскъпявам допълнително и без това скъпите консумативи... И все пак предполагах, че като съм взел Fox и Motorex от магазин, а не от Илиенци примерно, това са Fox и Motorex. Но може и да не съм бил прав.
Планинският велосипед ST 530 S се продава със звънец, фар и стоп, светлоотразители на каплите и педали."
alexmitev

Мнениеот alexmitev » Сря Дек 17, 2025 5:49 pm

А междувременно, от Швейцария ми отговориха доста бързо, че датата на производство е 05.08.2024, дори и с ден :)
Пожелавам много здраве на майката на г-н Петко Георгиев от motorex.bg и лично на него за професионалното му отношение! :)
Последна промяна alexmitev на Сря Дек 17, 2025 6:03 pm, променена общо 1 път
alexmitev

Мнениеот alexmitev » Сря Дек 17, 2025 5:50 pm

(качил съм 2 пъти последното мнение, не мога да го изтрия)
alexmitev

Назад към Веломеханик