alexmitev написа:В крайна сметка се спрях на тази касета GOLDIX 11-50Т от aliexpress
Да споделя малко впечатления за новия сетъп: в началото касетата ми изглеждаше доста страшно, като някакво произведение на изкуството от хартия (оригами), което всеки момент може да се счупи

Но вече ѝ навъртях към 300км, при това по доста стръмни баири и мога да кажа, че съм доста доволен

Напълно безшумна е, за разлика от SunRace, която се беше разхлопала напоследък и ми създаваше едно доста неприятно усещане, че колелото всеки момент ще се разпадне...
Също така, работи напълно безпроблемно с дерайльора XT RD-M8000-GS
късо рамо, може би само на 50Т дерайльорът е малко по-шумен.
Като слагах новата плоча 40Т, забелязах че овалът е доста по-силно изразен спрямо 34Т и това се усеща доста приятно при каране! Усещането е все едно скоростите са доста "по-дълги" - мога да карам на конкретна предавка при значително по-ниски и по-високи скорости, отколкото преди, без да се налага да я сменям постоянно при най-малката промяна в терена, както правех преди с 34Т. Съответно разликата от 20% м/у 8-ма и 9-та, която преди много ме дразнеше, сега изобщо не се усеща! И като цяло съм доста по-свеж на края на деня и мога да поддържам доста по-високи средни скорости.
Предполагам, че този по-изразен овал е направен именно за да не се усещат толкова рязко разликите между предавките предвид по-големия брой зъби на плочата.
Излиза, че това е основната полза при преминаването от 34Т към 40Т и един от най-важните ми ъгпрейди, които съм правил по колелото от години
Благодаря още веднъж на Bi11y за идеята!

"Фиксираната (заварена) седалка на ST 530 S остава неподвижна при каране.
Планинският велосипед ST 530 S се продава със звънец, фар и стоп, светлоотразители на каплите и педали."