Замяна на прави спици Sapim 2-1.8-2

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Замяна на прави спици Sapim 2-1.8-2

Мнениеот nonkapo » Вто Сеп 22, 2026 6:59 pm

Давах си колелото да го карат по роднинска линия и осъмнах със скъсана спица и спукана гума. Шината няма следи от натъртване. Спицата е скъсана на около три сантиметра от главината. Не мога обаче да намеря правилните спици. Става дума за задна капла Easton Havoc 26 около 2016 година. Главините са с прави спици Sapim 2-1.8-2 или поне аз така си мисля(не съм ги мерил). Не са от плоските. На някого да му се намират такива та дори и употребявани или да знае къде се продават(на място или онлайн)?
Благодаря.
Не се гаси туй що не гасне
Аватар
nonkapo

Рейтинг: 1380

Re: Замяна на прави спици Sapim 2-1.8-2

Мнениеот motomarzel » Сря Сеп 23, 2026 1:59 pm

С правите спици е по-сложно. За един колега изправихме спица с огънат край - с нея си кара до ден днешен...
Аватар
motomarzel

Рейтинг: 2000

Re: Замяна на прави спици Sapim 2-1.8-2

Мнениеот Pr3d4t0R » Сря Сеп 23, 2026 3:58 pm

Моите като бяха тръгнали една по една да се късат от нищото направо оставих каплата за цялостна подмяна (6 години каране по всякакви камънаци). В Паве-то Бойко беше заредил добре с различни размери на Сапим https://pavebikeshop.com/pages/contacts

Ако си извън София сигурно ще е по-лесно да поръчаш от немските магазини. И в двата случая ти трябва да се знае дължината - възможно е да са асиметрични, та трябва да се измерят спици и от двете страни на оплетката.
Аватар
Pr3d4t0R

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик