Кормило с автопилот?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Кормило с автопилот?

Мнениеот iiccoo » Сря Яну 10, 2007 9:22 am

Съжалявам ако подобен проблем е коментиран вече. Та ето какъв е той. Когато оставя кормилото в най-правото положение на пред то се застопорява така да се каже.При отместване вляво или вдясно се запъва съвсем леко и чак тогава минава встрани и от там нататък се движи нормално. Общо взето ефекта е като автопилот да караш все направо :D На някой случвало ли му се е и дали е опасно. Имам предвид, че аз съм свикнал и не ми пречи, но ако не е полезно да взема да го оправя. Може би някакъв лагер се е прецакал или знам ли...
Аватар
iiccoo

Рейтинг: 1200

Мнениеот nikitzo » Сря Яну 10, 2007 9:30 am

Да опасно е! :nono:

Може да са ти пренатегнати чашките или челото на рамката ти да се е овализирало. Моли се да не е второто! :V:
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот Admin » Сря Яну 10, 2007 9:54 am

Както каза nikitzo, това говори за проблем в кормилната уредба, не е добре да караш така. Най-добре отиди в сервиз да видят какво му е. Ако обичаш да работиш сам по колелото си, може да пробваш да установиш какво е - в такъв случай прегледай темите в ЧЗВ за реглаж на чашки, луфтове и проблеми с тях и т.н. - има доста полезна информация.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Windstream » Сря Яну 10, 2007 10:46 am

whatever those two said... откога съществува проблема?
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот iiccoo » Сря Яну 10, 2007 12:23 pm

Проблема е на повече от две години.
Днес ходих на сервиз да си го постегна и да видят какъв е проблема. Общо взето ми отпусна кормилото и се оправи.Ако пак се появи нещо подобно ще се сменят чашки. Иначе смених задната спирачка с ето тази http://eshop.dimibike.com/product_info. ... cts_id=350 Каза че били добри пък ще видим. Оказа се, че има и малко луфт на задната гума и него оправи, и скоростите бяха малко разстроени и ново шише си взех :) Абе все хубави неща. Само дето малко ме обиди :( Гледах едни външни гуми и ми вика "А тия дето ги гледаш са по-скъпи и не са за твоето колело" :( Е добре де колелото като цало са си събрани части.Какво лошо има да си подобря половината части. Абе няма зн ;) Мерси все пак за помощта.
И може би тук е момента тъй като съм нов тук да попитам тези, които са от София къде има хубави магазини. Аз ходя обикновено в един сервиз на бул. В. Левси при едни близнаци. Би трябвало да ги знаете.
Аватар
iiccoo

Рейтинг: 1200

Мнениеот Redhat » Сря Яну 10, 2007 1:01 pm

Още един закачен ;)

Относно магазините си има специална тема, там ще намериш информация за магазини, сервизи, сртугари, заварчици, бояджии...

За да не оплюват много съфорумците, ти предлагам да започнеш с ЧЗВ :peace:
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот EmZo » Сря Яну 10, 2007 10:08 pm

Redhat написа:Още един закачен ;)
...За да не оплюват много съфорумците, ти предлагам да започнеш с ЧЗВ....:peace:

Да, не се изтълкува грешно идеята ми, разбира се, че ще е изключително полезно да прочете ЧЗВ, но при условие, че човека пише грамотно, на кирилица, разбираемо, в правилния раздел. Не мисля, че ще бъде оплюван (изключения винаги са възможни от някои спамерчета), и не би било редно. Като, се има и впредвид ,че това са му първите мнения, в които липсва шльокавица, безсмислен офтопик, чат и тн., няма никакво основание да бъде оплюван.

@iicco:Добре дошъл в клиниката! :peace: ;)
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот bikerider » Чет Яну 11, 2007 12:31 am

@EmZo: много готин подпис :agree::beer:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот mih » Пет Яну 12, 2007 6:09 am

@iiccoo
С времето сачмите на чашките си правят "легло" в рамката вследствие на вибрациите и, тъй като най-често се кара в посока напред ;) , това се отразява в своеобразно затягане тъкмо в позицията, когато кормилото сочи право напред. Пробвай да завъртиш леко чашките настрани или направо ги смени; ако проблемът остане, значи определено е от рамката. :crap:
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Назад към Веломеханик