касета с външно лагеруване-тегаво работи

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

касета с външно лагеруване-тегаво работи

Мнениеот brokicho » Съб Яну 27, 2007 12:37 pm

вчера сложих касета на труватив с външно лагеруване но ми направи впечътление че доста тегово се въртят курбелите сега в смисъл че преди докато бях с палърсплаин когато врътнех курбелите без верига(веригата е свалена нали) си правеха няколко оборота и спираха а сега немогат дори един оборот да завъртят от едната страна има два спейсъра по 2.5мм а от другата страна е един пак 2.5мм плюс водачът чиято стена също е 2.5 за това сложих два от едната страна с идеята касетата да е на равни разстояние и от двете страни другото което ми направи впечътление е че когато затегнах касетата имаше луфт в оста само на страни но когато сложих курбелите и ги затегнах луфтът изчезна та ако може да ми кажете нормално ли е това за този тип лагеруване(аз мисля че не)може би още е в процес на разработване когато сложих касетата не съм смазвал само фабричната си грес която имаше по оста
brokicho

Рейтинг: 1735

Мнениеот Ozzie » Съб Яну 27, 2007 12:46 pm

А тая касета на Труватив, не си ли върви с инструкция за монтаж? От ляво остави един спейсър 2,5 мм., отдясно сложи 1 спейсър 2,5мм. към рамката и водача отвън и така монтирай лагера.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот brokicho » Съб Яну 27, 2007 1:03 pm

инстримента за монтаж го взех от един колега няма го в комплекта а колкот до спесърите няма ли по този наин да се наруши симетрията която според мен в случая има важна роля ако сложа един от дясно и само водача от ляво може ще са по равно НО немога да монтирам водача тъи като рамката не го позволява :(
brokicho

Мнениеот C_Mo » Съб Яну 27, 2007 1:05 pm

Прочете ли това преди монтажа?
http://www.sram.com/_media/techdocs/BB- ... r-e-r0.pdf
Аватар
C_Mo

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ozzie » Съб Яну 27, 2007 1:16 pm

brokicho написа:инстримента за монтаж го взех от един колега няма го в комплекта а колкот до спесърите няма ли по този наин да се наруши симетрията която според мен в случая има важна роля ако сложа един от дясно и само водача от ляво може ще са по равно НО немога да монтирам водача тъи като рамката не го позволява :(
На какво си днес мойто момче? :)
@ admin и модераторите: Заключавайте я тази тема, младежа си получи отговорите.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот brokicho » Съб Яну 27, 2007 1:24 pm

мерси момчета модерато и администратор може да направите с темата каквото сметнете за добре

Ozzie да ти кажа честно искаше ми се да знам на какво съм много тегав ден :offtopic:
brokicho

Назад към Веломеханик