Кой ще ми направи безкамерни гуми? :)

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Кой ще ми направи безкамерни гуми? :)

Мнениеот fhristo » Пон Фев 05, 2007 6:47 pm

Четох доста теми за направата на безкамерни гуми с боза, но все пак не смея сам да го правя като не съм видял на практика как става, затова имам предложение към тези, които са опитни в тази област да ми помогнат, или по-скоро направо да ми ги направят ;) Пък аз разбира се ще им платя за работата. Също така кажете какво точно е нужно, доколкото разбирам трябва:
1) боза, примерно тази:
http://e-shop.screambikes.tobulgaria.in ... cts_id=799
2) вътрешни гуми за BMX, примерно тези:
http://www.ridespot.net/product_info.ph ... 14ca275733
Ако е нужно още нещо кажете ;)
Става дума за направата на 2 гуми, Maxxis High Roller 2,5 ST.
Аватар
fhristo

Рейтинг: 1905

Мнениеот fhristo » Пон Фев 05, 2007 7:00 pm

А и ако няма желаещи - дали поне има някой сервиз, в който са наясно с технологията? :)
Аватар
fhristo

Мнениеот Harka » Пон Фев 05, 2007 7:48 pm

Боза - препоръчвам тази на Стан.
Ленти - също.

Достигнах до извода, че си струва да се инвестира в цялостен комплект. Лентите от вътрешни гуми са временно решение... в зависимост от "технологията" могат да бъдат и краткотрайно решение.
Аватар
Harka

Рейтинг: 2000

Мнениеот fhristo » Пон Фев 05, 2007 7:59 pm

А откъде може да се купи комплекта на Стан? Защото поне по българските интернет магазини не го намирам, за съжаление...
Аватар
fhristo

Мнениеот Ozzie » Пон Фев 05, 2007 9:27 pm

Harka написа:Боза - препоръчвам тази на Стан.
Ленти - също.

Достигнах до извода, че си струва да се инвестира в цялостен комплект. Лентите от вътрешни гуми са временно решение... в зависимост от "технологията" могат да бъдат и краткотрайно решение.
С точно такива ленти от вътрешни 20" гуми, дори без винтил с метално тяло на резба съм вече една година и нямам забележки. Само досипвам от време на време по малко "бозичка". Предполагам, че така ще продължи и в бъдеще. ;)

fhristo написа:А откъде може да се купи комплекта на Стан? Защото поне по българските интернет магазини не го намирам, за съжаление...
За съжаление само от on-line магазините, но не у нас.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Harka » Вто Фев 06, 2007 1:09 am

Ozzie написа:С точно такива ленти от вътрешни 20" гуми, дори без винтил с метално тяло на резба съм вече една година...

A аз малко повече...
...и нямам забележки.

Аз също... докато не дойде смяната на външни гуми, когато, в зависимост от технологията на направа на лентите, трябва да се режат нови.
BTW, ти колко често сменяш външни гуми? :popcorn:
fhristo написа:А откъде може да се купи комплекта на Стан? Защото поне по българските интернет магазини не го намирам, за съжаление...

Може да питаш bikerider. От него си взех боза последния път.
Аватар
Harka

Мнениеот toxiciti » Вто Фев 06, 2007 2:18 pm

а струва ли си да се прави на по-малки гуми например на 2.1 или по точно за xc или няма да има голяма разлика в теглото , но пък няма да се пука от трънчета и т.н. :dunno:
Аватар
toxiciti

Рейтинг: 1360

Мнениеот bikerider » Вто Фев 06, 2007 3:03 pm

toxiciti написа:а струва ли си да се прави на по-малки гуми например на 2.1 или по точно за xc или няма да има голяма разлика в теглото , но пък няма да се пука от трънчета и т.н. :dunno:

Technical Information:
You can lose anywhere from 100 grams up to 400 grams of rotating weight per wheel set.
This System does not require any modifications to your existing wheel set.
If you are not satisfied with it, all you do is remove the rim strip, and put your old heavy tube back in and go riding.
This System requires very little mechanical ability to install.

цък
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот toxiciti » Вто Фев 06, 2007 3:39 pm

bikerider написа:
toxiciti написа:а струва ли си да се прави на по-малки гуми например на 2.1 или по точно за xc или няма да има голяма разлика в теглото , но пък няма да се пука от трънчета и т.н. :dunno:

Technical Information:
You can lose anywhere from 100 grams up to 400 grams of rotating weight per wheel set.
This System does not require any modifications to your existing wheel set.
If you are not satisfied with it, all you do is remove the rim strip, and put your old heavy tube back in and go riding.
This System requires very little mechanical ability to install.

цък

Демек малко или много се губи по няколко грама в зависимост каква ти е вътрешната гума.А да попитам още нещо когато се прави с гума 20' след като се разпори на две и като се слага външната гума двете части
(от вътрешната) се оставят отвън и след напомпването се изрязва излишното така ли е (извинявам се за тези въпроси но искам да ми стане ясно преди да съм се захванал) както е дадено тук :idea:
Аватар
toxiciti

Рейтинг: 1360

Мнениеот Ozzie » Вто Фев 06, 2007 7:19 pm

@Harka
Засега съм сменял гуми само веднъж. Отчитам, че е малко пипкава работа, но не се наложи да сменям лентата. Колкото до другия въпрос- избрал съм си гуми които покриват нуждите и възможностите ми като каране. :) :agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Zozka » Сря Фев 07, 2007 2:13 pm

Ozzie написа:@Harka
Засега съм сменял гуми само веднъж.

Аз пък съм сменял гуми много пъти и като се сетя за каква главоблъсканица става въпрос с "направи си сам" лентите и ми става лошо... На пролет си взимам един комплект Stan No Tubes и си свиркам...
Аватар
Zozka

Мнениеот bikerider » Чет Фев 08, 2007 10:34 am

Zozka написа:главоблъсканица

Мхм, меко казано... :)
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Чет Фев 08, 2007 10:39 am

@toxiciti: да.

За грамовете - ми 100 грама въртяща маса по-малко са голямо постижение както и да го погледнеш. Да не говорим ако махаш някоя свинска 500грамова вътрешна гума...
Аватар
bikerider

Мнениеот koned » Чет Фев 08, 2007 1:56 pm

bikerider написа:@toxiciti: да.

За грамовете - ми 100 грама въртяща маса по-малко са голямо постижение както и да го погледнеш. Да не говорим ако махаш някоя свинска 500грамова вътрешна гума...

Съжалявам, че не мога да бъда полезен по никакъв начин на участниците във форума.
Велосипедът ми е RAM HTI, закупен м. април 2006г. Изминал съм с него някъде 1100 - 1200км. Гумите ми са RANCHERO 26X2.00. Предвижвам се на самоход, което означава, че поне 80% от пътя е асфалт. Това, което карам си е велотуризъм и нищо повече. Все пак ми се иска отново да изкача вр. Ботев по друг маршрут, да обиколя някои хижи в Централен Балкан и не само там. Не съм пукал гума на този велосипед, доволен съм от гумите /звучи малко абсурдно, след като нямам с какво да сравнявам /. Несависима от това мисля, че за малкото и безобидни падания / 3-4/, заслуга имат и гумите.
Въпросът ми е:
В продуктовата листа на MAXXIS фигурират гумите Ranchero UST 26x2.00. Могат ли да се закупят в България заедно с препоръчваната боза и ако отговорът е ДА - какво друго трябва да се сменя по велосипеда и колко преблизително ще струва цялата операция.
Благодаря!
koned

Рейтинг: 1200

Мнениеот C_Mo » Чет Фев 08, 2007 3:38 pm

koned написа: Въпросът ми е:
В продуктовата листа на MAXXIS фигурират гумите Ranchero UST 26x2.00. Могат ли да се закупят в България заедно с препоръчваната боза и ако отговорът е ДА - какво друго трябва да се сменя по велосипеда и колко преблизително ще струва цялата операция.
Благодаря!

В момента няма налични UST гуми на българскя пазар - причини за да се обясни това явление има много ;)

... ако все пак решиш да тръгнеш по този път ще трябва да смениш шините със UST шини и да си готов да плащаш около 2-3 пъти повече за същия модел гума. Шините ще ти струват около 120-150 лв едната, а боза няма да ти трябва.
Аватар
C_Mo

Мнениеот koned » Чет Фев 08, 2007 4:52 pm

C_Mo написа:В момента няма налични UST гуми на българскя пазар - причини за да се обясни това явление има много ;)

... ако все пак решиш да тръгнеш по този път ще трябва да смениш шините със UST шини и да си готов да плащаш около 2-3 пъти повече за същия модел гума. Шините ще ти струват около 120-150 лв едната, а боза няма да ти трябва.

Сърдечно благодаря за точната и изчерпателна информация!
koned

Рейтинг: 1200

Назад към Веломеханик