Много яко ли ще я (се) прецакам

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Много яко ли ще я (се) прецакам

Мнениеот koned » Сря Юни 06, 2007 11:24 am

ако продължа да карам велосипеда си RAM HT I, без да е правена каквато и да профилактика на вилката.
Велосипедът е закупен през м. април 2006 година и в периода от м. най до м. октомври с. г. съм изминал малко повече от 1000 км. , като близо 3/4 са по асфалт. Тази година изобщо не съм го карал, всичко по него си е оригинално с изключение на вътрешните гуми - сложиха ми с автомобилен вентил.
Вилката е, както всеки знае е ROCK SHOX J 1. Понеже съм уникално некадърен нищо не правя сам. Проблема е, че майсторът при когото ходя не е отварял такава вилка и понеже е много коректен и точен, не желае да я отвори без да е наясно със всичко.
Молбата ми е ако някой желае да опише подробно цялата процедура - инструменти, последователност, масла и т. н.
Предполагам, че ще отнеса някои остри реплики, но трябва да свиквам.
Благодаря Ви!
koned

Рейтинг: 1200

Мнениеот mulltex » Сря Юни 06, 2007 11:27 am

защо искаш да е отваряш - само това не разбрах...
Аватар
mulltex

Рейтинг: 1629

Мнениеот ACID BURN » Сря Юни 06, 2007 11:30 am

За профилактика пише човека. ;)
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот koned » Сря Юни 06, 2007 12:09 pm

Изобщо не искам да я отварям. От прочетеното оснахах с впечатление, че след определено време и изминати километри трябва да се направи профилактика на вилката и да се смени маслото.
Не зная този модел има ли масло, затова питам много ли е фатално, ако не правя нищо.
koned

Мнениеот mulltex » Сря Юни 06, 2007 12:19 pm

вилката ти е само с пружини, няма масло в нея. Ако си е карал по начина по който си споменал не виждам голям смисъл да е отваряш. Вземи да е изчистиш с парцал и е напръскай с някакъв спрей за да работи по добре ... (аз ползвам един тефлонов на Weltide и съм доволен)
;)
Аватар
mulltex

Рейтинг: 1629

Мнениеот koned » Чет Юни 07, 2007 9:17 am

[quote="mulltex"]вилката ти е само с пружини, няма масло в нея. Ако си е карал по начина по който си споменал не виждам голям смисъл да е отваряш. Вземи да е изчистиш с парцал и е напръскай с някакъв спрей за да работи по добре ... (аз ползвам един тефлонов на Weltide и съм доволен)
Сърдечно благодаря!
Темата се изчерпа и може да бъде изтрита.
koned

Назад към Веломеханик